Acasa - e cel mai nou restaurant romanesc in cartier. Deschis acum cateva luni, Acasa e in momentul asta preferatul nostru.
Vopsit intr-un portocaliu/caramiziu cald, cu un fototapet al Sfinxului din Carpati dar si un flat-screen tv care e dat "pe romani", e un loc intim si placut. Meniul nu e nici el rau - desi in mare parte e asemanator celorlalte restaurante romanesti.
Pe larg: pe langa ciorba de burta mai sunt ciorbe de vita si perisoare, ciorba de fasole cu afumatura. Antreurile sunt salata de vinete, icre, salata de boeuf, cascaval pane, chiftelute, zacusca.
Gratarele obisnuite: mici, ceafa, steak, momite si o sectie intreaga de mancaruri "gatite": varza cu afumatura, fasole cu afumatura, tochitura, sarmale, (evident) saramura, un shrimp diablo care cica e specialitatea bucatarului.
De 2-3 saptamani e un mare anunt la geam care spune in litere de-o schioapa "Avem must si pastrama".
Cum sa rezisti? Pastrama a fost foarte buna, nu foarte sarata. In schimb, mustul a fost un pic cam dulce - si de asteptat, nu asa aromat cum il stim (strugurii aici sunt cam sucky :) pana si tamaiosii nu-s asa buni).
Si nu se poate fara papanasi, nu? All in all, ieftin si excelent.
Update Feb. '09 - "Acasa" a inchis, din pacate.
"Acasa" - Skilmann Ave. intre 48th si 49th St.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu