Dau vina pe frig pentru nevoia de zahar. Oricum mizez pe faptul ca eu doar apuc sa gust ce fac - imi place insa caldura cuptorului si mirosul imprastiat probabil in toata casa :)
Nu ma innebunesc dupa brownies, dar e unul din deserturile americane cele mai populare. Si controversate: chewy sau fudgy? crumbly or smooth? sunt sute de retete, fiecare promitand rezultate spectaculoase. Reteta asta a fost publicata (cred ca in NY Times) si a fost atribuita Katherinei Hepburn. Am incercat-o pentru ca a parut usor de facut si de atunci a ramas in "repertoriu". Realmente dureaza 5 minute sa o asamblezi, nu ai nevoie de mixer, ingredientele sunt intotdeauna acolo (intr-o bucatarie rezonabil aprovizionata) si e excelenta.
1/2 cana/8 linguri cacao
125 gr./un stick de unt
2 oua
1 cana zahar (eu tai scurta cana, dar nu prea mult, 2-3 linguri minus)
1/4 cana/4 linguri faina
1 cana de nuci taiate sau zdrobite mare (eu am pus acum si pecans)
1 lingurita esenta de vanilie
un praf de sare
Se pre-incalzeste cuptorul la 165 C/325 F (mediu).
Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca cacao in el bine-bine. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca 3-4 minute, apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Se adauga zaharul, faina, nucile, vanilia si sarea.
Se toarna intr-o forma de 20x20 cm (9x9 in) unsa cu unt. Se dau la cuptor 35-40 de minute - indicatia KH este sa nu fie coapte prea mult. Trebuie sa fie un pic umede/cleioase. Este esential sa fie lasate la racit inainte de a se taia. Ies 9 bucati.
Incearca sa mananci mai putin de 2. Sau incearca sa pui o lingura de inghetata de vanilie peste una din ele.
3 comentarii:
Am facut un tur al retetelor, vreau sa incerc brownies, eu nu ma pricep la prajituri, mancarea imi iese foarte buna, dar la prajituri sunt un dezastru...cred ca nu ma inteleg bine cu praful de copt, nu stiu cand, cat, cum se pune...de fapt, am o intrebare: la prajitura asta nu trebuie praf de copt?
Multumesc pt pozele alaturate retetelor, ajuta la cresterea poftei...!
La reteta asta nu trebuie praf de copt, Oana. E foarte usoara si atata timp cat respecti cantitatile si timpul de coacere e imposibil sa nu-ti iasa.
In retetele unde se foloseste praful de copt se da cantitatea si el e de obicei amestecat cu faina.
Sper sa incerci reteta si sa-mi spui cum ti-a iesit/placut. :)
Am incercat reteta ta...e tare usor de facut ( eu sunt cam anti-talentla capitolul prajituri...) si rezultatul e unul tare delicios.:) Daca iti place ciocolata (mie,DA!!!) asta e o reteta "ciocolatoasa"!!! Thank you!:)
Trimiteți un comentariu