De vreo 2 ani am renuntat la ideea tortului in favoarea prajiturilor de la patiseria Payard. Yeap, french stuff.
Adica, de ce sa ma fortez sa mananc iar si mereu aceeasi felie de tort cand pot sa incerc diferite gusturi, nu?
En fin. Here's the lowdown. Try not to drool.
Japonais. Nu arata a mare lucru, nu? Ciocolata cu lapte si crema de yuzu (un citric japonez). Simpla, dar combinatia nu da gres. E pe locul I, la egalitate cu urmatoarea:
Beaux Arts - colorata si frou-frou ca o rochie din matase cu volane, siretele si dantele. Well, multe se intampla in prajitura asta. Avem spuma de afine (cred - afine=cassis?), crema de passion fruit (unul din gusturile mele preferate) pe un biscuit sable subtire-subtire, ciocolata alba doar cat sa fie, si 4 macarons de zmeura (o confectie din albusuri de ou care nu e nici bezea, nici fursec). Cum spuneam, frou-frou - dar innebunitoare in delicatetea ei.
Tarta Mendient.
Crusta dulce de tarta, umpluta cu sos caramel innobilat cu nuci caramelizate si fructe deshidratate tocate marunt, plus o lingura de crema Chantilly - usoara si delicata ca dantela cu acelasi nume. Impreuna? crocant, lipicios si efemer. Superb.
Locul III - daca as fi innebunita dupa ciocolata (imi place, dar nu e prima mea alegere la dulciuri), probabil ca ar fi luat un premiu mai bun. Un ganache de ciocolata cu surprize - 2 straturi extrem de subtiri si delicate de crocant (e napolitana din nuci? scoarta de copac fermecat? Payard stie. Tot el stie si cum o cheama, eu am uitat). Buna, dar surclasata de celelalte.
Si o duda. Si sa mentionez ca nu a fost alegerea mea (chiar am strambat din nas, discret bineinteles, la vederea straturilor neinspirate de aluat prea ciocolatiu si crema prea anemica), Sacher (in cutie, cea pudrata in cacao si cu mot de zmeura, ce poseur!). Chiar pedestriana, ar trebui data afara din meniu.
A, si sa nu uit - am gasit GOGOSI!!! Yeap, din cele rotunde si umplute cu gem de zmeura sau crema de vanilie. Tot la Payard, cine ar fi ghicit??
(poze pe flickr)
Payard Patisserie and Bistro
1032 Lexington Ave. (bet. 73rd and 74th st)
pe drum
Acum 5 zile
4 comentarii:
SUNT LA CURA !!!!! :(((((((((
Stai fara grija ca si eu am taiat zaharul dupa excesele din ultimele 2 saptamani :P
imi lasa gura apaaaaaaaaa
acum si mie :))
n-am mai trecut demult pe la Payard :(
Trimiteți un comentariu