marți, septembrie 25, 2007

Bye-Bye Coney Island

Cu o istorie de peste 125 de ani, Coney Island Astroland a inchis portile acum 2 saptamani pentru totdeauna. Exista vorbe despre posibilitatea sa mai deschida vara viitoare pentru inca un sezon de amuzament, dar din cate am inteles sunt slabe sanse. Compania care a cumparat parcul intentioneaza sa construiasca blocuri si parcuri de distractii/recreere moderne - ceea ce nu e un lucru rau deloc.

Dar intotdeauna sacrificam ceva pentru a tine pasul cu vremea - si istoria pe care o are Coney Island e de neinlocuit.


Candva punct turistic atat pentru newyorkeri cat si pentru cei dinafara orasului, Coney Island si-a inceput faima ca statiune: parcuri de amuzament, plaja, jocuri de noroc si curse de cai faceau un program destul de variat. La inceputul secolului XX, extinderea liniei de metrou a adus apogeul faimei pentru Coney Island - care insa e aproape distrus dupa al II-lea razboi mondial. Cumva insa, a reusit sa supravietuiasca pana acum.

Cateva lucruri demne de mentionat:

Plaja este gazda Clubului Ursilor polari - un grup (al carui numar de membri creste de la an la an) care innoata apele Atlanticului in lunile de iarna, traditional insa pe ianuarie 1.


Wonder Wheel are 50 de metri inaltime, 20 de tone, si roteste 144 de locuri din 1920.




Cyclone este nici pe departe cel mai vechi sau cel mai cel, dar e probabil cel mai faimos roller-coaster din lume. Foarte posibil ca nici un alt roller coaster sa fi fost vazut in atatea filme. Are o cadere de 26 de metri la un unghi de 58 de grade, o lungime de 805 metri si prinde o viteza de 96 hm/h.


O plimbare nostalgica pe faleza era in ordine. Cine stie care va fi panorama peste un an-doi? Si inca 2-3-4 poze aici.

Coming atractions: un alt loc faimos din Coney Island, Nathan's Hot dogs - locatia originala :)

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails