Mai ales cu rosii.
Ultimele zile cu rosii de gradina si le folosesc la maxim. Stiu ca o sa le duc dorul mult timp de-acum incolo.
Paine prajita cu pesto*, ricotta**, o felie de rosie, sare si piper. Frunzulita de busuioc e mai mult de decor, e destul busuioc in pesto.
Ricotta pe felii de ardei, sare si piper, cateva picaturi de ulei de masline. O gustare usoara si destul de dietetica.
Salata Caprese - felii de rosii alternate cu felii de mozzarella, s&p, busuioc.
Traiasca vara! (ca tot a venit septembrie)
*Pesto
Excelent cu paste fainoase - tot ce ai de facut e sa fierbi pastele, sa le scurgi si sa le amesteci cu pesto dupa gust. Tine o saptamana (chiar 2) la frigider si o luna la congelator, cu conditia sa fie acoperita suprafata lui cu o folie de plastic (aerul oxideaza busuiocul si atunci se innegreste). Daca e indesat bine poate fi pastrat si cu un strat de ulei la suprafata. Poate fi folosit ca baza la pizza. Sau cum am aratat mai sus.
Exista o miriada de retete, dar ingredientele de baza raman aceleasi, doar cantitatile difera de la gust la gust.
La 2 cani cu frunze de busuioc (indesate)
1/2 cana de ulei de masline de calitate buna
3 catei maricei de usturoi
1/2 cana de pignoli (seminte de pin, pine nuts)
(optional se poate folosi 1/4 cana de pignoli si 1/4 de nuci)
sare si piper
1/3 cana parmezan ras
In robotul de bucatarie se pun toate ingredientele minus uleiul. Se pulseaza de cateva ori si apoi se adauga uleiul in suvoi subtire. Se mai lasa pana se face ca o pasta. Una lume pune parmezanul la sfarsit, amestecat de mana. Si gata.
Se poate face si fara robot, se toaca totul marunt-marunt cu un cutit :).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu