miercuri, ianuarie 16, 2008

Cannelle Patisserie

Pentru ca am promis ca o sa scriu despre ei
Pentru ca i-am vizitat pe 31 dec. si de atunci mi-a ramas gandul acolo
Pentru ca poate mai face pe careva fericit

Si deci. Aflu de patiseria asta nou deschisa intr-un cartier apropiat de al meu dar intr-o locatie cam dificila (usor de ajuns cu masina dar cu mijloacele de transport in comun mai complicat).
Cum pe 31 dec. am iesit devreme la cumparaturi, am decis sa le facem o vizita.
Am luat un croissant si un pateu/corn cu branza dulce pentru cafea - perfecte.

Si sa explic: nu ca nu gasesti croissant (de la oribil pana la decent) la orice magazin, pe toate drumurile. Nu ca nu mai sunt patiserii excelente care fac croissant bun. Dar in cazul in care cauti un croissant bun ca in Paris (la aproape orice patiserie acolo) o sa ai ghinion in NY. (La fel baghetele frantuzesti care sunt alt subiect si despre care voi vorbi poate candva)
Nici macar la patiserii francezi faimosi (pe buna dreptate) ca Payard.

Se vede clar? nu unsuros de la unt in exces, aerat, fragil, uniform copt... Perfect, cum spuneam.


Cornul cu branza cu un foietaj care la suprafata se sparge in bucatele crocante, umplut cu branza dulce vanilata exact cat trebuie.



Mai au si diverse muffins, scoici, pain au chocolat etc.







Si apoi... prajiturile. Banale tiramisu, budinci si creme...









Torturi St. Honore...











...sau exotice - nuca de cocos si ananas, sau mango in tarte de fructe...














Am luat acasa o Jivara Lactee (care poarta numele unei varietati de ciocolata al firmei Valrhona - considerata in momentul asta ca cea mai buna firma gourmet) - un mousse de ciocolata cu lapte amestecat cu ceea ce banuiesc eu ca e creme brulee - usoara, deloc prea dulce, melt-on-your-tongue...
Si da, e decorata cu aur comestibil, ca si eclerul :)

... si un ceva (ugh, memoria) praliné - straturi de pralina si crema pe o baza de biscuite dulce cu ciocolata: un deliciu textural.


Si un ecler cu ciocolata (se vede in vitrina cu tiramisu) care e probabil cel mai bun care l-am mancat inafara Parisului. Doar ca e cam subtirel dar la preturile practicate nu o sa ma plang - sunt mai mult decat rezonabile.


CANNELLE Patisserie
75-59 31st Ave.
Jackson Heights, NY
718-565-6200

4 comentarii:

ina bixade spunea...

Ai innebunit? cum pui bunatatile astea aici sa ma uit la ele asa cu gura cascata:)

Mikidos spunea...

Vrei sa ma omori?? Imi ploua in gura! Vaz ca si pe Ina ai terminat-o! Macar voi aveti cum sa mergeti sa va luati, dar noi, muritorii de rand?! :))) Duamne fetelor ce minunatii!!

Lola spunea...

Dragutelor, ce sa fac? (dau din umeri hihi)
Sa nu mai pun poze de-astea ziceti?

Anonim spunea...

aaaaaaa...prietena mea daca vede asa ceva....e moarta dupa patiserie de calitate...nu e normal?

acum sintem in perioada in care dam iama in croissanturile cu unt, aici, la bucuresti.

Related Posts with Thumbnails