O reteta extraordinar de buna, daca nu ati mancat pastitsio niciodata e musai sa incercati. Si stiu ca nu arata a mare lucru, dar este ab-so-lut delicioasa.
E foarte usor de facut, doar ca murdaresti multe vase:
200-259 gr de penne (in functie de cum vrei proportia de paste-carne)
4-500 gr. carne de miel tocata
o ceapa mare
1-2 catei de usturoi
4 linguri de bulion
1/4 cana de vin rosu
1/4 lingurita scortisoara
3 linguri unt
4 linguri faina
1 1/2 cana lapte
1/2 cana de parmezan
un praf de boia iute
1 - se pune pasta la fiert. cand mai are 2-3 minute se scoate intr-o strecuratoare si se lasa deoparte.
2 - se prajeste carnea de miel pe foc viu (sa nu lase apa si sa devina carton) maruntindu-se cu lingura. Se adauga ceapa taiata marunt si se amesteca pana devine transparenta, se adauga si usturoiul si se amesteca jumatate de minut si el. Aici se da focul mai spre mediu, apoi se toarna vinul, se lasa sa scada. Se pune bulionul (eu ii fac loc intr-o parte de cratita si il "prajesc" cateva secunde, apoi il amestec cu carnea), scortisoara si o cana cu apa (fierbinte, da?) si se lasa sa fiarba usor vreo 20 de minute. Se stinge focul, se pune sare si piper, se amesteca pasta cu carnea si se toarna intr-o forma de 25x25cm (cu marginile inaltute) unsa cu unt.
3 - se face un sos bechamel din 3 linguri de unt, 4 linguri de faina (se prajeste faina aproape un minut) si lapte, se fierbe la foc mic amestecand mereu pana se ingroasa un pic. Se pune parmezanul si un praf de boia iute (cayenne, ce-o fi). Se toarna in tava si se da la cuptor 375F pentru 40 de min., pana se maroneste la suprafatza.
Scuze de poza asta, dar cred ca imi era foame :))
3 comentarii:
Ador pastitiooooooooo!!!!!!
E pur si simplu dezarmant!!!!
E delicious, marvelous, fantastic....!!!!!
Dumneata eşti sadica, am senzaţia.:)
Mă întreb ce-ar fi dacă s-ar adăuga şi o mână de izmă creaţă: cauzează?
hm, eu stiu? :)
de incercat nu o sa incerc pentru ca unii dintre noi au o "alergie" copilaroasa la culoarea verde.
cu chiu cu vai l-am obisnuit cu busuiocul, patrunjelul si un singur sortiment de salata - iceberg.
culmea, mananca castraveti de mare fara sa respire. asta e, nu ma plang ci ma adaptez. :))
Trimiteți un comentariu