Bon Chon ar trebui sa intre la categoria fast food - dar e si nu e, cel putin nu in stilul care il stim. In ultimele luni au aparut cateva locatii care pregatesc pui prajit in stil coreean si care, daca ar fi mai raspandite, ar fi concurenta serioasa pentru KFC si Popeye's (bleah, really!)
Oricat nu ma innebunesc dupa prajeli, din cand in cand loveste asa, o pofta de pui crocant.
Bon Chon este locat la marginea cartierului coreean (Koreatown) in mijlocul orasului, doar ca la etaj (al II-lea pe sistem american, care nu cunoaste termenul parter), oarecum ferit de hoardele de turisti ce viziteaza Empire State Building sau magazinele de pe 34th St. Ma asteptam sa gasesc un counter de fast-food - cand colo, un loc modern cu mai multe mese joase, muzica data la maxim (dar te auzi om cu persoana totusi), un bar modern (chiar daca nu neaparat iesit din comun), ospatarite frumoase (si in fuste scurte...) Atat de neasteptat incat am crezut ca am nimerit gresit.
Au pe meniu si sushi, dar sincer nu am incredere decat in japonezi cand vine vorba de peste crud si in fond venisem special pentru pui. Care exista in 2 marimi, medie si mare (si nu, nu stiu ce s-a intamplat cu cea mica) si in 2 sosuri - sos soya/usturoi sau picant. O portie consista din pulpe (ciocanele) si aripi (sectionate). Comandand "mare" exista posibilitatea sa incerci ambele feluri, noi am comandat "medie" asa ca a trebuit sa alegem unul si am ales soy-usturoi.
Alt aspect anti-fast-food: astepti sa fie prajit la comanda. Poate dura pana la jumatate de ora daca sunt foarte aglomerati, dar ma incanta ca il prepara proaspat si nu sta sub lampi calde. Plus, puiul ce-l folosesc nu a fost inghetat niciodata, zic ei, e total proaspat.
Verdict: total superb. Cand te gandesti la pui prajit iti imaginezi o crusta groasa si ceva grasime sub piele - nu in cazul puiului coreean. Crusta e ca o foita de napolitana de subtire si de crocanta, puiul e aromat usor cu sos si suculent. Vine insotit de ridiche daikon usor marinata, taiata in cubulete, si o salata de varza cu un sos usor picant si foarte gustos. De revizitat (poate si alte locatii/firme).
Bon Chon Chicken
314 5th Ave
2nd Fl
(between 31st St & 32nd St)
pe drum
Acum 5 zile
6 comentarii:
A, e bine de stiut..desi de cele mai multe ori caut altceva cind ies pentru dinner, uneori ma apuca si pe mine..
acum vreo luna mi-am amintit ca de fiecare data cind treceam prin Bucuresti (destul de rar) ma opream si pe la KFC-ul din Romana (KFC era si in Iasi dar nu-mi placea ideea de mall food court).
si mi-am dat seama ca de 3 ani de cind sunt in US nu am fost curios sa vad cum e KFC-ul la el acasa.
mi-am amintit de un KFC apropiat de zona in care locuiesc, asa ca m-am urcat in masina si am plecat glont spre ei. ajuns acolo- ghinion, erau in renovari si totul era inchis.
cam asta a fost cu KFC, dar puiul coreean trebuie neaparat sa-l testez.
da, coreenii chiar neaparat daca umbla vorba ca fac treaba buna - aici sunt 3-4 locatii (firme diferite) si cica desi unii-s mai buni ca altii, nimeni n-a primit reviews cum ca nu merita vizitati.
kfc, poate o data, asa, ca experienta. mai curand popeye's daca ai de ales, dar sa nu zici ca nu te-am prevenit.
si ca veni vorba de mancare, cand te muti in WNY sa-mi zici - am sa-ti recomand un loc unde sa te duci neaparat (si pentru care o astept multumiri :D)
pai bine ar fi sa devina KFC-Korean Fried Chicken..
despre WNY am auzit si eu ca-i merge vestea din pdv culinar (unii fosti localnici, mutati in CA, inca isi amintesc de restaurante din WNY)
chiar m-ai facut curios, am dat o tura prin WNY si am mincat in Ellicottville
http://www.danosonseneca.com/directions.html
In Lodi, zona Finger Lakes (loooove that area, tare as vrea sa mai merg pe-acolo)
Ca vad ca esti aventuros la mancare si nu ti-e lene sa calatoresti :)
Si daca mai vrei, cred ca mai gasesc recomandari :P
am auzit de Finger Lakes, e o zona pe care am sa o vizitez cu siguranta, nici macar nu mi se pare prea departe tinind cont ca as vrea sa ajung si in Adirondacks :)
iar din ce am vazut pe site-ul Dano's Heuriger pot spune ca viitorul suna bine (macar din pdv culinar, mai vedem cu clima, o fi iarna mai iarna?)
multumesc pentru pont!
cu placere :)
Trimiteți un comentariu