marți, iulie 29, 2008

Musaca de vinete














Simplu-simplu. Facut sos din 500 gr carne tocata (vita) un pic de ardei gras si ceapa calita, un pic de suc de rosii, un catel de usturoi tocat fin, sare-piper, cateva linguri de smantana, patrunjel verde.

Vinetele taiate rondele si date cu un pic de ulei de masline le-am copt pana s-au aurit frumos.

In vas termorezistent (uns cu ulei) am pus un rand de vinete, unul de carne, unul de rosii taiate felii si presarate cu patrunjel tocat, repetat si acoperit cu un alt strat de vinete, apoi cu pesmet calit un picut cu vreo 2 linguri de unt.
Data la cuptor 30-40 de minute. Si gata.

Se pot acoperi si cu sos bechamel.

7 comentarii:

Anonim spunea...

moaaah, ce pofta mi-ai facut....

pe vremuri prajeam rondelele de vinete si ramaneau un pic grase, dar tot ma mancam musacaua asta pana nu mai puteam respira. cum suntem legati de sezonul in care apar legumele bune, acum e cea mai buna perioada pentru a face papabun de asta; asta va fi prima, dupa care, daca reusesc sa trec de dependenta de familie("dieta" traditionalista, hehe) urmeaza un Imam Bayildi, o alta reteta in care se pot valorifica la maxim legumele de sezon(ca tot ai pomenit de vinete, ardei, le zic de sezon pentru ca inca le iau de la ai mei din gradina)

Lola spunea...

singura problema fiind, nu-i asa, ca trebuie sa folosim cuptorul si e cald :))

Anonim spunea...

daca puneai si mozarella era exact ca o lasagna de vinete. singura diferenta e ca eu tai vinetele pe lung (dupa ce le curat) si le prajesc nitel in loc sa le coc. oricum, suna si arata delicios.

Anonim spunea...

Mmmm,ce bine arata musacaua ta,Lola!Miroase a vara,a ardei copti,zacusca si toate alea..Din pacate,aici e dificil sa gasesti legume(fructe)cu gust,eu una nu am regasit gustul din gradina bunicilor..Aaa,ce castraveti murati buni mai mancam,din aia de vara,cu mult marar si parfum fin de usturoi...Nimic de-a face cu musacaua,recunosc,da'ma las purtata de,,le fumet"-ul amintirilor..Pup,Eugenia.

Lola spunea...

Carmen - da, nu-s mari diferente intre musaca si lazagna de vinete (care e inventie moderna si foarte probabil inspirata de musaca)

Eugenia, daca tu te plangi ca legumele nu au gust, noi ce sa mai zicem :)) Pietele de fermieri ce ne mai satisfac mugurii gustativi in sezon, in rest... e tragic.

roxana spunea...

Lola, mi-ai dat idei ce sa fac dupa post, iar de post, ca vorbim de sezon, un ghiveci si ceva cu vinete, nu numai salata. Sa stii ca eu ori m-am prostit, ori astia de aici au inceput sa aiba fructe/legume mai gustoase, vara asta parca mai toate au avut un gust bun. Poate si ca am vizitat pietele si ferma.

Lola spunea...

De post mancare de vinete sau de ce nu, ratatouille - totul e in sezon acum: rosii, dovlecei, vinete, ardei gras... I love summer :)

Si eu am observat ca sunt legumele mai bune cand sunt in sezon (ca sa nu mai vorbim de fermieri). Azi am fost si am luat rosii heirloom, beefsteak si unele care se cheama "chocolate" - sunt verde inchis cu tente grena. Abia astept sa le incerc maine cu busuioc si mozzarela.

Related Posts with Thumbnails