joi, iulie 24, 2008

Times Square

Ca sa pastram ritmul sarbei - nu-i asa? - sa mai facem un mic popas in oras inainte de reteta de clafoutis cu cirese.

Times Square la vreme de noapte, zumzaind de lumini, turisti si trecatori ocazionali. Disneyland-ul Manhattanului zic unii, bataia de inima a orasului zic altii. Pana nu demult impanzit de magazine triple-x si "teatre" voyeuristice la 25 de centi vederea, a cunoscut o revitalizare uimitoare in doar cativa ani pe la mijlocul anilor '90. Fetele strazii au fost aruncate spre periferii odata cu magazinele deocheate, cladirile istorice ce au putut fi salvate au fost renovate, altele inlocuite, afisele de hartie au fost inlocuite si ele cu ultima generatie de ecrane digitale. Turistii au luat stapanire pe locul unde, mai mult decat oriunde in oras, simti pulsul si vitalitatea orasului.

Poate ce mai importanta cladire a pietei este One Times Square, cladirea in varful careia se intampla "the ball drop" de fiecare An Nou (in poze este cea cu ceasul), dar zeci de super-magazine (de la Toys-r-Us pana la magnificul Virgin Megastore) ii fac concurenta. Multe dintre ele inchid la miezul noptii. Teatrele de pe Broadway (care de fapt sunt pe strazile ce taie Broadway-ul) atrag o alta multime de oameni.

In curand, ceva foarte dragut se va intampla in Times Square - si voi reveni atunci cu vesti si poze.





5 comentarii:

Anonim spunea...

sooo nice :X

Lola spunea...

glad u like it :)

Amalia spunea...

Aşa de repede am trecut pe acolo în vizită :( , tot nu aveam timp, noi mici, Manhattanul mare. Mă tot gândesc să mai facem o vizită dar nu ştiu ce am, nu mă pot urni.

Anonim spunea...

Draga Lola,fotografiile tale reprezinta foarte bine imaginea pe care o am dintotdeauna cand aud de U.S.A:multe culori,multa lumina,multa viata,consumatie,publicitate,animatie... Aa,miroase a clafoutis....hi-hihi!Cu drag,Eugenia.

Lola spunea...

Amelie, pai ia urneste-te. :) mi-ar placea

Eugenie, miroase si miroase bine :D

Related Posts with Thumbnails