Meniul propus a fost:
-salata de boeuf (DAAAA)
-curcan intreg la cuptor (NU)
-pui intreg la cuptor (NU)
-rulada de curcan (DA)
-placinta de dovleac (NU)
-cheesecake de dovleac (NU but how'bout...)
-cheesecake de ciocolata (OK)
Si deci, destul de simplu. O pulpa de curcan dezosata si dez-pielitata, umpluta cu ciuperci shiitake si albe sotate cu ceapa si praz, un pic de usturoi si patrunjel, rulata si infasurata in bacon cu piper (fara nitrati), stransa bine in folie de plastic si pusa in apa clocotita vreo 10-15 minute (doar cat sa se stranga sa-si tina forma) apoi data la cuptor vreo 50 de minute la foc mediu si inca vreo 5 la foc mare cat sa faca crusta costita.
Cheesecake-ul e reteta de aici, pe care l-am facut si anul trecut pe vremea asta. In poza e versiunea mini - ce a ramas din umplutura.
Decoratul, patetic - but who cares? 'cause I sure don't. Cat pe-aici sa nu aiba nici o decoratie, ceea ce probabil ar fi fost mai intelept. Eh, zi merci.
.
pe drum
Acum 5 zile
16 comentarii:
Cat sunt eu de gurmand, nu pot sa mananc, carne de curcan! Imi provoaca o greata greu de exprimat in cuvinte ... dar nici eu nu prea stiu de ce ...
of, de fiecare data ma omori cu mancarurile tale, arata delicios :(
da' cu dovleacu' ce-ai avut? :D io-s moarta dupa placinta, strudel, orice dulce cu dovleac yum yum
Ice, te inteleg - asa am fost eu cu branza pana acum cativa ani. Probabil ca ai vreo "trauma" din copilarie :D
Eventual trece in timp. Nu pot sa spun ca ma omor dupa curcan dar din cand in cand imi place. Mai ales aripile si copanele :D
Putty, n-am nimic cu dovleacul. Eu eram aia care l-am propus dar...
Am un chef de dovleac copt, asa - simplu la cuptor, doar cu un pic de zahar sa-l caramelizeze un pic :D si cred ca voi face asta, chit ca doar pentru mine.
Desi... hm. Mi-ai dat idee cu strudelul :D
Posibil sa fie asa ... dar eu nu imi aduc deloc aminte sa fi mancat asa ceva in copilarie. Probabil ca asociez cu ceva ...
Si-asta se poate.
Si sper sa-ti treaca aversiunea. Aseara am facut a 2-a pulpa (am pregatit 2 dar am bagat doar una la cuptor, cealalta am congelat-o) si parca a fost si mai buna decat prima. :D
lola, cat despre curcan o sa-ti povestesc alta data.. europenii sunt specialistiti in preperare, mai ales spaniolii.. spune-mi te rog (confirma-mi, mai putin mie si mai mult lor)ca baclavaua nu e turceasca,pentru a te putea ruga atat pe tine cat si pe papa bun (Cristi) sa interveniti in prostia unora.. te rog.. Andrei Nuben
Mult prea multa mancare de Thanksgivingul asta...nu la tine, asa, in general! Mie imi place sosul de cranberries pe curcan...chiar daca habar nu am cum le zice in romaneste. Chiar, stii cum se traduce cranberry? Am auzit ca merisor, dar nu sunt prea convins...
@Andrei - chiar nu am informatii mai precise decat wikipedia despre originile baclavalei. Oricum vine din Orientul mijlociu, asta e sigur. C-o fi fost Persia sau Turcia... cine mai stie dupa atatea secole.
@Flavius, noi chiar n-am avut multa mancare. Pe langa cele mentionate am mai facut o mana de fasole verde la cuptor (450F 10 min) cu un pic de coaja de lamaie rasa. Am avut cranberry jelly - in ciuda faptului ca am o reteta superba de sos facut cu cranberries proaspete si portocale, jelly se pare ca ramane una din preferintele unora. Insa l-am luat de la whole foods si pot sa spun ca a fost foarte bun, mult diferit de ocean spray :D
Eu nu tin minte sa fi cunoscut cranberries in ro., iar merisorul (daca e ceea ce-mi amintesc eu) era diferit, avea fructa mai rotunda. Chiar azi citeam in blogul lui Mike Nork si scria ca nu prea se stie despre cranberries in ro. Dictionarul zice afina - dar afina este huckleberry cred.
Alt mister nerezolvat, sorry :))
la afina nu-i zice blueberry?!
da, afina (Vaccinium myrtillis) e blueberry sau huckleberry.
dar am rezolvat misterul - cranberry (Vaccinium Oxycoccos) ar fi "rachitzele" (traducerea in dictionar data chiar asa, la plural). daca tu stii ce-s astea, ca eu nu m-am intalnit cu ele in Romania.
coacazele negre nu se numesc oare black currant? ca in descrierile blueberry de pe wikipedia apar arbusti destul de inalti, de cultura, care duc afinele catre coacaze... mda.
cranberries, sau merisor la noi, undeva in cluj la altitudini mai mari de 1000 m sunt niste fructe mici, rosii, cresc cam ca si afinele si au un gust usor astringent; sunt folosite chiar ca si muraturi, hehe, oamenii de pe acolo nu umbla mult, sau nu umblau pana nu demult si se foloseau de ce gaseau in zona(au alimentatia majoritar bazata pe carne de vita, lactate, cartofi si fructe care cresc in zona, restul erau pentru ei un fel de import). pacat ca ultimii 60 de ani ne-au tinut in acest ev mediu cu tractoare, fiind privati de diversificarea culturilor, bine, ma refer la cele care nu distrug prin defrisari sau amenajari ecosistemul, diversificare care ne-ar fi obisnuit cu o gama mai variata de ingrediente in bucatarie.
cred ca pe wiki arata afinele salbatice daca nu ma insel. acum intram in amanunte si despre coacaze? :)) da, coacazele cred ca-s currant (care aici de fapt sunt si albe si rosii)
Ti-am zis ca revizitez pagina, si uite-ma salivand de numa numa. O sa sar ciupercutele din 3 motive: 1- Nu-i plac clarei, 2- nu am acasa, 3- ploua si nu ma opresc la cumparaturi. Nu am nici praz, asa ca-l inlocuiesc cu ceapa :). Si am gasit solutia, am niste artichokes, coaja de lamaie, parmesan, verdeturi... Aaah, si nu o sa fie curcan, ci doar pulpe de pui dezosat, dar se considera din aceeasi familie, nu? De-abia astept sa ajung acasa.
sper ca ai macar costita :))
m-ai facut sa rad.
n-are ce sa iasa rau. rulada de pasare sa fie. artichokes actually sounds really good. pls raporteaza cum se cade, da? :D
sa stii ca am intrat aseara la 11 sa iti scriu asa: "comis si mancat...bunutz rau, cu bacon pus in umplutura. pana apuc s apun poza pe blog, te imbratisez cu drag si iti doresc un weekend frumos". Am scri si mi-a scris ca nu stiu ce si m-a scos de la comentarii.
o fi fost vreo fitza a blogger-ului, face de-astea din cand in cand.
sa va fie de bine, astept si pozele - cand ai tu timp :)
Trimiteți un comentariu