La cerere, pentru D., cu scuze pentru cei cu stomacul sensibil :))
Creier - un fel de pane (doar oparit si dat prin pesmet panko).
Si intr-un supermarket chinezesc am intrat sa iau oua de prepelita si am dat de picior de aligator.
*Indicatii pentru creier:
- se pune creierul (de porc sau vitel) intr-un castron cu apa rece-rece. Se lasa 30 de minute, apoi se scoate pielita (se curata foarte usor).
- intr-o oala suficient de mare se da in clocot apa cu sare si o lingura de otet, apoi se da focul cat se poate de mic (sa nu clocoteasca apa), se pune creierul si se tine 5 minute. Se scoate cu o spumiera, se scurge bine (eventual pe servete).
- se sareaza-pipereaza, se taie in bucati cam de 2-3 degete (cat o crocheta) si se da prin pesmet (recomand pesmetul japonez panko, in ziua de azi se gaseste mai in orice supermarket in sectia cu importuri - garantez ca nu mai e cale de intoarcere la pesmetul normal. Doar grija sa nu fie cu miere, scrie pe punga daca e.)
- se prajeste in ulei bine incins dar pe foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte - la fel ca la chiftele.
.
pe drum
Acum 5 zile
2 comentarii:
Multumesc,mi-ai facut o mare bucurie cu poza caci imi(ne) este o mare pofta de creier pane`...:)
Pup,D...
Placerea a fost de partea mea :D
Am pus si indicatiile ;)
Trimiteți un comentariu