vineri, decembrie 19, 2008

Frumosi nebuni

Dyker Heights este un mic cartier din Brooklyn, cu o istorie care dateaza din anii 1600 si ale carui case frumoase sunt in buna parte vechi de 100-150 de ani. Dar cartierul este mai vestit pentru decoratiile de Craciun care depasesc limitele normalului. Mai in orice cartier vezi ici si colo case decorate cu lumini - nicaieri insa ca in Dyker Heights.
Mici intreprinzatori organizeaza chiar tururi si nu e neobisnuit sa vezi autocare care aduc turisti in vizita.

Din pacate, pozele nu redau in intregime realitatea - e o feerie de lumini si jucarii mult mai incantatoare cu ochiul liber. Adauga si muzica de sarbatori care intregeste atmosfera si sigur ti se face chef de Craciun. Pare ca o intrecere intre vecini - unii isi numesc tematica: "Toy land" si "Santa's workshop" sunt doar 2 exemple.

Cateva poze in plus aici.



































































































.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Amazing!!!Parca esti intr-o poveste de Craciun...:)
D*

Lola spunea...

Ce bine zis "poveste de Craciun" :)
Asa este ;)

to-morrow spunea...

Acolo stau oameni bogati sau doar oameni copilarosi?

Anda spunea...

Minunaaaaat! Chiar ca ti se face chef de Craciun, asa cum ai si cand vezi filme americane cu Santa (am un set special pentru perioada asta)!
In Romania n-o sa vezi niciodata asa ceva sau, daca isi face vreunul, o sa zica lumea ca-i tzacanit si o sa-i fure din beculetze!

ice4you® spunea...

Ai mancat un R din titlu :D

Lola spunea...

@to-morrow: si-si. Casele au valoare de peste un milion (doua, trei) si numai taxele anuale de proprietate duc la (zeci de) mii pe an. Masinile parcate pe langa arata si ele un anumit statut social. Nu sunt foarte bogati probabil (incomparabil de ex. cu cei ce stau in Manhattan pe Park Ave) dar par a fi ceea ce aici se cheama upper-middle class.
Pe de alta parte, decoratiile au fost colectate de-a lungul anilor si in unele cazuri instalarea lor dureaza si o luna. Trebuie sa iti faca placere, altfel nu se poate :)

@Anda: din pacate se mai intampla si aici. Zilele trecute a fost subiect de stiri cand una din case a avut cateva decoratii vandalizate iar cutia de donatii pentru vindecarea leucemiei (in memoria doamnei casei) jefuita. Oameni rai sunt peste tot (de obicei pustime cu creieri cat un porumbel).
Dar binele invinge intotdeauna, nu? asa e in filme :))

@Ice: mare dreptate ai :)) sunt chioara total.

Related Posts with Thumbnails