Asta a fost piftia mea - cand am fost luni la cumparaturi se terminase piftia si a ramas ca-mi tine una pentru miercuri cand ma duceam la magazinul de alaturi sa ridic si cozonacii. Doar ca au uitat sa-mi spuna ca inchid foarte devreme (inainte de 3 pm cand am ajuns eu). Deci, nema piftie.
Dar a fost caltabos (consumat cu covrigi uscati), salata de boeuf si sarmale - care au fost inspirate de reteta lui RAR pentru sarmale muntenesti. Adica in umplutura am pus pasta de ardei si un pic de morcov dar prin razatoarea mica. Ah, si vin alb. Varza a avut foile groaznic de groase si m-am chinuit cu rulatul dar se pare ca le-am facut trainice - au rezistat la peste 7 ore de cuptor la foc mic. Se topesc in gura, cum se zice.
Si pe langa cozonac (presupus cu nuca, dar in timpurile astea se pare ca nuca e doar o idee), m-am incumetat sa fac un Bouche de Noel, sau buturuga daca vreti pe romaneste, traditional de Craciun in Francia. Intotdeauna mi-am dorit sa incerc si iata anul asta m-am incumetat. Reteta este inspirata de Ladurée de Paris si e practic ciocolata, oua, zahar si frisca nebatuta. O prajitura extrem de buna dar nu usoara.
Vinul a fost un Cotes des Ventoux 2006, un rosu cu multa personalitate si chiar un chilipir la sub $10. Incep sa ador vinurile franceze, inca nu am dat de unul care sa dezamageasca - din contra, mai intotdeauna au depasit asteptarile.
călătorie pe partea cealaltă a pământului
Acum 4 zile
2 comentarii:
Imi pare rau ca se duse piftia. Nu poti face acasa?
La noi s-a facut in casa, dar doar fiindca au venit ai mei din Romania.
Ma bucur ca ati petrecut bine, La Multi Ani!
La Multi Ani, Cristi!
Nu-i bai, o sa avem de Anul Nou. La cata piftie mancam noi nu merita sa fac acasa, plus ca a fost destula mancare si asa.
Ce bine ca ai avut familia cu voi :) Excelent.
Trimiteți un comentariu