miercuri, noiembrie 05, 2008

Suntem niste magari*

Si deci am votat si am votat cu cine a castigat pana la urma. Spre deosebire de alte sectii de votare, nu am avut de stat la cozi - a fost wham-bam-thank you, ma'am. S-a votat in holurile unui bloc, 2 masini la intrarea din dreapta, 2 la cea din stanga. O masa (care se vede in poza**) unde erai directionat in functie de numarul adresei, intrai si pana te gaseau pe lista, cele 2 persoane care erau eventual la rand terminau de votat. E adevarat ca am votat si tarziu, pe la 7:30 seara, poate cozi au fost mai devreme.
Se pare ca multa lume a votat ca si noi (btw, ne-au lasat impreuna sub perdelute, ceea ce stiu ca nu e chiar kosher) - trage de maner si alege democratii pe linie. Pentru ca da, am votat pentru partid de data asta.

Si ca a venit vorba, simt nevoia sa-mi vars mirarea la reactia lumii in urma rezultatelor. Poate pentru ca nici nu ma asteptam sa castige McCain - c'mon, nici macar republicanii "de sus" nu s-au asteptat sa castige el, ati observat de eforturi de sustinere au facut? 0. Barat, taiat in patru. Deci nu pot sa spun ca am fost surprinsa de rezultate. Ce m-a surprins au fost lacrimile si isteria care au urmat.

Inteleg sa ne bucuram ca intr-un sfarsit scapam de cel mai cretin presedinte care l-a avut America vreodata. Inteleg lacrimile afro-americanilor (expresie cu care nu-s de-acord dar hai sa fiu politico-corecta), inteleg ideea ca le da speranta si blah-blah. Desi, c'mon Oprah, cum ai fost tu discriminata in State? Cunosc incidentul de la magazinul Hermes din Paris cand nu ti-au deschis dupa ora de inchidere, dar prin ce forma de discriminare ai devenit una din cele mai bogate personalitati de-aici de plangi asa cu foc?

Iar restul lumii? n-am vazut atatea lacrimi de cand a cazut zidul Berlinului. Ce asteptari au oamenii, oare? ca e mantuitorul si peste noapte totul va fi roz-bombon? Tare mi-e ca se asteapta prea mult de la el si nu-s sigura ca nu va urma oarecare dezamagire. Dar ma rog, nu eu sunt aia cu asteptari prea mari.
Oh, please prove me wrong!!!

Ce sa fac acum? sa-mi iau tricou cu Obama sa arat ce patrioata sunt? ca azi toata lumea afisa ceva Obama - ba un ziar cu poza lui pe prima pagina (zi istorica in istoria presei, a fost coada la ziare azi, btw), ba tricouri, sepci sau cate un buton masiv.

Mda.

---------
* - ma refer la mascota democrata
** - daca ma poate lamuri cineva ce se intampla cu pozele pe blogger, raman indatorata. trebuie sa le postez in marime mica pentru ca blogger-ul nu le mai micsoreaza automat asa cum facea inainte. intre timp daca vreti sa le vedeti mai mari stiti unde le gasiti.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Hm...o analiza de la fata locului;))
Hai sa zic cum vad eu din Germania schimbarea asta...fica mea si-a batut capul cu analize ale platformelor electorale pe care mi le-a expus timp de citeva luni ( si care sincer mie la cite alte probeleme am imi intrau pe o ureche si ieseau pe alta)...deoarece si-a descoperit un nou hobby...ma intreb ce va face acum ca s-a terminat circul;))...dar la 16 ani o sa mai gaseasca si altele...
asadar noi europenii ne asteptam ca mai multa colaborare in probeleme de protectie a climei...
din cite stiu innainte de caderea bancilor din state... din Germania a plecat un semnal negativ cu privire la administrarea finaciara a bancilor in cauza..lucru care a fost total ignorat de administratia Bush...acum in Noiembrie ( oare de ce abia dupa alegeri??...sincer ma abtin sa gindesc cine este cistigatorul acestei crize financiare...desi el exista cu siguranta!! )se vor intilni in sfirsit sa puna bazele unei politici financiare mai bine tinute sub control...ca vom fi luati putin mai mult si noi europenii la razbel in Afganistan...e clar;))...
Ce asteapta americanii...este destul de clar...ca vor incepe foarte probabil cu problema financiara si asta e destul de usor de gindit..mie insa o chestie mi-aramas in minte imediat dupa discursul lui Obama...poate nu vom reusi in primele luni si poate nici in primul mandat;)) tipic politic;))

Pe pagina unei reviste politice de la noi aparuse o caricatura draguta cu Bush ...ruinatorul:))

In fine...bafta voua americanilor!!

ice4you® spunea...

Ia uite frate unde dau de ea ... ia linkuri de pe blog-ul meu, tace chitic si imi ataca prietenii, fara a avea tupeu sa lase si la mine un comment ca deh ... vorba aia ... cu mine e de luptat :P

A da ... Hello Andrea! :P

Lola - si pe mine m-a mirat al dracului reactia lumii la aflarea acestei vesti ... de parca era vorba de mantuitorul omenirii! Comportamentul populatiei negre nu ma mira deloc mai ales ca este apropiat de el al populatiei creole de la noi ... conform vorbei ... fiecare popor are tiganii sai ...

Mi-a placut analiza ta de la fata locului!

Hai acum ... treci la pozat prajituri :DDDDD

P.S. Legat de poze ... cred ca este la tine o eroare de script ... la mine functioneaza perfect redimensiunarea! Sfatul meu este sa incerci sa sterezi o alta tema! Succes!

Anonim spunea...

Ice- ai scris postul dupa Lola...si pe mne sincer nu ma interesa o parere de la Petrosani;) ma interesa una din estul statelor unite ca din vest imi zice cumnatul;))

ice4you® spunea...

Si linkul inspre blog-ul lolei de unde l-ai cules? :P

Lola spunea...

Ei hai nu va certati :))

@andreea: cu problema financiara eu de prin '02 am tot zis ca nu e gigea ce se intampla dar lumea se uita stramb la mine ca oare ce vederi strambe am eu?
desigur ca acum republicanii 1- se pregatesc sa iasa din scena in mod cat mai curat si 2 - sunt constransi sa faca ceva.

Cat despre noul-viitor presedinte, oricine ar fi fost el, va avea de reparat o buba imensa. Desi la prima auzire am zis la fel ca tine despre faza din discursul lui, dupa 2 secunde am realizat ca are dreptate. Inca nu stim adancimea problemelor financiare iar ca sa repari o piata (si o tara) nu se intampla chiar asa usor, e un mecanism care trebuie reparat pas cu pas si cateodata nu merge chiar din prima.
A facut un prim pas care imi place - si-a ales 2 consilieri din administratia Clinton (care stim ca a reparat economia dupa Bush-tatal).

Cat despre parerea cuiva din est... vad ca sunt cam singura, restul sunt entuziasmati cum spuneam. Asa ca nu te lua dupa mine, e doar o parere. ;)

Anonim spunea...

Criza asta finaciara isi are originile undeva foarte departe...prin 1933 incepind cu legea Glass-Steagall...si aparitia primelor banci de investitii...apoi visul politicienilor americani fiind acela de a face posibil fiecaruia o locuinta proprie...trecind cu vederea legi ale finantelor;))...sperind ca balonul creat va zbura la nesfirsit...
Fannie si Freddie cele mai mari banci sint" government sponsored enterprises"...si au putut accesa in intrega lume credite...o treime din posturile din conducerea acestor institutii este numita numai cu acceptul presedintelui american...si tot o intimplare vecepresedintele de la Fredie a fost vice ministru de finante sub administratia lui George Bush...
O piata sanatoasa nu accepta sa dea credite fara un avans de 20%...americanii au dat chiar si cu 0...apoi mai dau o lege care sa nu discrimineze pe cei saraci!!!"Community Reinvestment"...nu in ultimul rind procentul mic al dobinzilor a dus la acest colaps...de care din pacate "gusta" intreaga lume...
Intradevar la mijlocul lui 2002 G.W.Bush a lasat sa se stie ca el vrea chiar si printr-un program agresiv sa cada barierele spre drumul ce duce spre proprietatea unei locuinte;))...ducind balonul acesta imobiliar pe culmi;))
Pentru a pune insa un punct acesei petreceri politice...trebuie asa ca mai mereu "platitorul de rind"...sa stea drepti...cu banii din impozite...
Politica ar trebui sa supravegheze prin legi ca banii sa fie investiti asa cum trebuie ...nu sa isi faca voturi pe cai laturalnice...
Nu vreau sa ma desfasor iar cu alte idei...dar eu sint sigura ca si finantarea unei campanii electorale de asemenea dimensiuni...nu se poate face numai din cotizatii ale membrilor de partid;))

ice4you® spunea...

Ei bine iote ca ala prapaditu din Petrosani/Romania ... batea toba de ani de zile ca ce se intampla in lume e un rahat cu apa rece, ca economia din (m)UE e o tampenie de care multi isi vor da seama de asta curand ... mereu am fost pus la zid ... de aia care credeau in copite de cai morti pe pereti. Este doar inceputul ... prapadul abia a inceput, urmeaza Europa si aici va fi jale mare.

Anonim spunea...

Si la mine e ok la poze:)

Flavius Ţerbea spunea...

hai ca uneori nu e rau sa te entuziasmezi...au fost un alt fel de alegeri si un alt fel de castigator...si uneori idea de speranta tine aproape de foame...
Si, da, nu am mai gasit Washington Post la orele amiezii...de obicei raman zeci de exemplare nevandute la fiecare 7Eleven...am vrut si eu sa am o amintire "de la alegeri"...m-am ales cu ziarul local...bun si ala.
Lumea se mira si se bucura, sa speram ca nu degeaba...oricum, cat poate sa fie mai rau decat cu W?!
Salutari relaxante in Petrosani si in Germania...

Lola spunea...

Flavius, NY Times vinde copia ziarului de ieri cu $14.95 (ieftin ca braga, pe e-bay cica se vinde cu $150)
http://www.nytstore.com/ProdDetail.aspx?prodId=28229

sau daca vrei ceva mai ieftin:

For anyone who wants a copy of yesterday's Daily News: Call (800) 692-6397 (Mon-Fri, 5 a.m. to 5 p.m.; weekends 5 a.m. to 11 a.m.) to order back copies of the November 5th editions – specifically, the “City Final” edition for that date (copies are subject to availability). Cost is $5, including shipping and handling; they take credit cards and/or electronic check payments. The number on weekdays from 5 A.M. to 5 P.M., and on weekends from 5 to 11 A.M. It will take about two weeks to deliver. There may be a slight wait when you call, depending on call volume.

Altfel, ce sa zic... posibil ca nu ma entuziasmez eu asa usor. Mai ales cand vad ca piata cade in continuare, total insensibila la rezultatul alegerilor (care de obicei o influenteaza). Eh, om trai si om vedea. Cum ziceam, sper sa gresesc eu cu scepticismul meu.

Flavius Ţerbea spunea...

:) sa-si tina ei ziarul de 15 dolari...chiar si pe cel de 5...da' ce, pana la urma, merita?!
Scade piata, scade. Poate mai spre seara sa iesim si din criza...sau nu!
Uf, ce ne trebuia noua crize financiare globale si alte probleme, nu puteam noi trai linistiti, "ca-n America"?!

fishbone spunea...

I find your ideas intriguing and have subscribed to your newsletter.
Am zis :)

Amalia spunea...

Flavius,

Puteam. Dacă ne lăsau :)).

Related Posts with Thumbnails