joi, aprilie 23, 2009

Supe - Ciorba de salata

Pentru ca e primavara, si in fiecare primavara ma loveste pofta.

Iarasi un caz de "cate bordeie...", eu prajesc costita, sotez morcov (dat prin razatoarea mica) si ceapa, adaug apa si salata si un manunchi de ceapa verde, iar cand salata e aproape fiarta pun bors si arunc si o omleta inautru, mai pun si ceva smantana frecata cu un galbenus de ou (albusul ajunge si el zdrente, ca e pacat sa se piarda), iar dupa ce am stins focul, un manunchi de patrunjel.

6 comentarii:

Lavy spunea...

este printre preferatele mele
dar cam groasa...nu? :D

Cristi spunea...

am vazut de la o vreme hirtia albastra de fundal, si lumina. le aveai si mai dmeult sau sint achizitii noi?
exista vreun site de unde pot cumpara un astfel de set/box?

Lola spunea...

Lavy, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Nu-mi place nici numai zama :D

Cristi, am o chestiune pentru lumina de felul asta, dar sincer nu o recomand. E mult prea puternica lumina, chiar dupa ce am scos un bec (are 2) - daca te uiti cu atentie la unele din pozele cu mancare se vad highlights foarte puternice de la ea.
Poza asta e facuta la lumina (fluorescenta) din bucatarie si ajustat white balance/brightness/contrast in Adobe Lightroom (acelasi lucru poate fi facut cu Gimp sau in cel mai rau caz, Picasa - iar asta recomand cu foarte mare caldura). Am vazut (prea tarziu) rezultate mult mai bune cu 2 lampi de birou ultra-ieftine, sau o lampa si un carton alb folosit pentru "bounce" (reflectie), lumina trecuta prin pergament alb.
Cauta aici subiectele despre "soft box", sunt multe idei interesante si mult mai ieftine.
Sau daca esti inclinat spre lumini mai pro, vezi aici.

Hartia o am de anul trecut, am luat cateva coli mai grosute (alb, negru, vernil, bleu pal, lila si asta) de la un magazin specializat in hartii decorative/de cadouri etc. - aici se gasesc si la magazinele de arts & crafts. Sunt aprox. intre 25x40 si 50x70cm.

catalin spunea...

fabuloasa ciorba de salata, doar ca eu folosesc slanina in loc de costita si fara morcovu "sotat" si otet in loc de bors, dar dupa cum spuneai si tu...cate bordeie...etc

Anonim spunea...

...''eu prajesc costita''? parca era vorba de mancare sanatoasa

Lola spunea...

Paradoxal, da. Trasa la tigaie costita isi lasa grasimea acolo.
Plus ca pentru mine "sanatoasa" nu inseamna de spital. La o oala de 5 L nu mi se pare asa o tragedie nesanatoasa sa pui 100 de gr de costita :D

Related Posts with Thumbnails