luni, august 17, 2009

Fairway Market, Red Hook

La inceput (1940) a fost un simplu magazinel pe un colt de strada pe Upper West Side la 74th St. care vindea legume si fructe. In 1995 deschide o a doua locatie in Harlem (1000 de metri patrati) si vinde tot ce se gaseste intr-un supermarket insa cu o camera frigorifica imensa unde se afla carnea, berea, lactatele si restul ce trebuie sa stea in frigidere. In 2001 deschide a 3-a locatie, de data asta inafara orasului, in Long Island. In 2006 deschide si pe a 4-a (5 mii de metri patrati), in Brooklyn, intr-un cartier destul de ponosit - Red Hook. Aflat pe malul apei, la "picioarele" doamnei cu faclia, Red Hook nu are decat vreo 2 autobuze ca mijloace de transport (ceea ce face chiriile mai mici decat in restul orasului) si e adiacent portului comercial. Dar... voi mai scrie despre Red Hook cu alta ocazie, foarte curand.

Azi va spun despre Fairway Red Hook, care este unul din supermarketurile din oras unde ocazional ne facem cumparaturile.
Ce il deosebeste de restul este faptul ca ofera un numar absolut impresionant de marfuri, marea majoritate considerate "gourmet", la preturi foarte-foarte bune. O parte din produse sunt vandute sub firma supermarketului, ceea ce nu e neobisnuit pentru un lant de magazine - ce e deosebit este ca sunt de foarte buna calitate la preturile astea excelente. Asa cum sunt de excelente si pentru restul produselor de altfel - ca sa dau un simplu exemplu: untul care il folosesc eu, Plugra, se vinde la orice supermarket pentru aprox. $3,29 pachetul de 250 gr. Aici, la acelasi pret iau un calup de 450 de gr./1 lb.

Tot de-aici ne luam uleiurile de masline - cel simplu de gatit, cat si cel mai fancy, de salate (un Barbera Sicilian - ca side-note: au un mic "bar" cu paine si containere cu ulei unde le poti gusta), ciocolata de menaj Callebaut, nuci-alune-fructe uscate, carne si peste - fructe de mare (care sunt foarte bune calitativ si foarte proaspete), branzeturi (de la branza de capra pana la Parmigiano Reggiano in calupuri, la cele mai bune preturi din oras), masline, miere, mustar, ocazional pasta proaspata si fructe-legume etc. Am spus ca selectia este innebunitoare? :D Cred ca da.

Cumparate din alte magazine, aproximez ca ne-ar costa cam 20-40% mai mult - ceea ce face o "calatorie" in Red Hook mai mult decat avantajoasa. Asta pe langa faptul ca ar trebui sa umblam prin mai multe magazine sa cumparam tot ce gasim aici.
In pozele urmatoare o sa vedeti cateva imagini din magazin (si una din afara lui, caci la intrare este o alee suplimentara cu legume si fructe), foarte rare datorita faptului ca nu permit fotografia (desi nu au semne afisate, fapt pentru care am prins curaj - desi sincer, ma asteptam sa fiu "abordata". Cum asta nu s-a intamplat, sper sa va placa). Pozele au explicatii, desi nu cred ca e nevoie de ele. :D

6 comentarii:

Cristi spunea...

Supermisto varietatea, se vede usor din poze.
Vrei sa-ti zic ceva? Intotdeauna am apreciat astfel de magazine, asa, mai hippy in ceea ce fac si cum isi prezinta marfa sau prin istoria pe care o au.
Am descoperit de exemplu, in Dublin, acum vreo 3 luni, o piata indoor mare de tot doar cu produse organice (acolo am gasit, in sfirsit, lapte de migdale, lapte de orez, lapte de nu-mai-stiu-ce). Multe, aranjate destul de aiurea, insa trendy si prietenos. N-am scris pina acum fiindca n-au iesit pozele bine, sper sa mai ajung in curind.

Lola spunea...

Pai ia sa faci poze :)
Noi avem si Whole Foods (care e mai orientat spre bio/organic) dar e scumpusor (in draci, e poreclit Whole Paycheck) unde gasesti tot felul de minuni. In rest, pietele etnice sa traiasca :D

Amalia spunea...

Lola, m-am bucurat sa te vad un pic in poza de pe blog :)

Lola spunea...

ce? cum? unde? cand? :))
yeah, am incercat - dar nu mi-a cazut bine. plus ca e un pic nerealista poza aia :D

Mikidos spunea...

ce de bunatati! si branzele!!!

Lola spunea...

Mikidutz, sper ca nu ti-am facut pofte :)

Related Posts with Thumbnails