vineri, august 21, 2009

Red Hook Fairway, alta parte

Red Hook este o mica peninsula in sudul Brooklyn-ului si e unul din cele mai vechi cartiere ale orasului - dateaza de la 1636. Desi in momentul asta este nu unul din cele mai grozave cartiere ale Brooklyn-ului, in ultimii ani se simte o revitalizare a zonei. Din ce in ce mai mult tineret se muta in cartier, restaurante si magazine moderne se deschid sa-i serveasca, iar faptul ca Fairway si Ikea au deschis locatii aici nu face decat sa ajute popularizarea lui.
Este singurul cartier al NY-ului de unde doamna cu faclia poate fi vazuta frontal.

Fairway Market este deschis intr-un fost depozit - o cladire sanatoasa de caramida, patratoasa dar cu geamuri inalte - si se intinde pe toata suprafata parterului si a etajului 1 (unde-s birourile). Restul de etaje au fost refacute ca apartamente private.
Intrarea in magazin este unde se afla si parcarea - dar o surpriza cat se poate de placuta asteapta in spatele lui: o gradina cu vedere la ocean, la statuie, cu o terasa unde poti manca ceva cumparat din magazin (au si mancaruri gata preparate cat si un counter de unde poti cumpara sanvisuri, dulciuri, salate). Pe o linie de tramvai veche, un tramvai si mai vechi rugineste si strange praf, cu usile deschise.
In gradina se poate ajunge ocoling magazinul prin strada sau mergand de-a dreptul prin magazin pana in spatele lui, unde se afla o alta usa, cea care da in gradina fermecata :D

2 comentarii:

Flavius Ţerbea spunea...

Tare fain pare sa fie acolo. Si pozele sunt frumoase.

Lola spunea...

hm, am lasat raspuns aici si vad ca n-a aparut.
Multumesc de apreciere, si da - e tare frumos mai ales cand apune soarele. :)

Related Posts with Thumbnails