sâmbătă, august 26, 2006

Food - What summer is made of... part III

A inceput sezonul rosiilor heirloom - si nu numai - la piata de fermieri. Unii spun ca-s urate, altii (ca mine) gasesc frumusete in micile imperfectiuni, dar toata lumea cade de acord asupra faptului ca sunt deosebit de gustoase. Unele mai dulci, altele mai putin acide, fiecare are gustul ei dar toate sunt carnoase si zemoase si delicioase.
O mica selectie de Black Krim, Black Seaman, Guernsey Island (cred), Golden Beauty, Red Zebra si in spate, un ardei violet care fiind pitic pe langa cel galben, se ascunde rusinat.




Am auzit pareri cum ca porumbul romanesc este furajer. O fi, comparat cu cel bicolor (sau silvercorn) care nu are nevoie sa fie fiert mai mult de 2 minute. Cel din poza trebuie sa fie cel mai bun porumb care l-am mancat in viata mea - nu gasesc cuvinte sa descriu textura, pot doar sa spun ca a fost atat de dulce ca l-am considerat desert. Cu doar un strop de sare si o mangaiere de unt.

Unde am luat ardeii dadeau gratis o floarea soarelui (la sfarsitul zilei prefera sa scape de marfa nevanduta, reduc preturile, dau cadou la cumparatura si tot ce ramane se pune in saci de plastic si se aduna pentru bucatarii de binefacere). Am mai luat un manunchi de busuioc care se rasfata infoiat acum intr-o cana cu apa in bucatarie, mandru de cum miroase. Cand am terminat cumparaturile mi-am dorit sa fi avut un cos impletit in care sa-mi car bunataturile, sa scap de pungile de plastic asa de triviale.

Ei, vara-vara...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Citind aici despre porumb, personal nu-mi plac deloc astia. Mi se par prea dulci...Eu chiar tanjesc dupa un porumb furajer :)!

Andreyutza spunea...

Ce bine arata porumbul asta...mi-e pofta!!! :(

lavy spunea...

cui ii mai pasa cum se numeste..imi place la nebunie porumbul fiert si adev e ca in SUA am mancat cel ami bun ever! dar nu era dulce, doar fraged

Related Posts with Thumbnails