sâmbătă, mai 19, 2007

Crispy chicken



O reteta pe care o fac demult dar nu suficient de des, nu pentru ca nu e buna ci pentru ca-s dependenta de o alta reteta care va urma curand :)
Nu e exotica, dar e cu ingrediente usor de gasit si simplu de facut.

De obicei folosesc niste pui care aici se cheama gainuse cornish (ca un pui mic, mai tine minte cineva puii "de 13"? cam asa de mici) pentru ca sunt ingrozitor de fragede. Reteta originala este pentru pui normal si cere sa fie taiat in bucati cat mai mici, aripile si pulpele in 2 etc.

Cat se incinge cuptorul bine (foc mare) se unge o tava cu ulei (bine-bine, nu cum am facut eu in ideea ca e tava non-stick si merge doar o mazgalitura, drept pentru care s-a cam prins) si se pregatesc 2 castronele dupa cum urmeaza:
1 - cam o cana de lapte batut (merge si iaurt in caz de forta majora) cu o lingurita de sare, jumatate de lingurita de piper (sau dupa gust) si sos iute (cat, depinde de gusturi si de cat e de iute)
2 - cam o cana de pesmet, cam tot atat de parmezan ras, niste patrunjel verde (nu ajuta daca zic jumatate de legatura ca nu stim cat leaga tanti in ziua aia, nu? asa, vreun pumn) taiat marunt sau o lingurita de cimbru cand nu e patrunjel.

No, se amesteca ingredientele in castronelul respectiv, se da puiul prin laptele batut apoi prin pesmet. Se dau la cuptor si se tin 20 de min pe o parte si 20 pe cealalta. Si gata.

Mie-mi place mai ars, voi faceti cum va place :)

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails