E iar timpul inghetatei, o indulgenta absolut necesara. Ce ne-am face daca n-ar exista? cred ca un mare nor ar pluti constant asupra verii... :)
Am mai scris despre cum nu prea exista gelato bun in NYC (si prin "bun" inteleg asa ca la Italia, unde (aproape) orice gelato, de la (aproape) orice gelateria, poate sa te faca sa-ti pierzi un pic ratiunea si sa te trezesti ca gemi oleaca de placere. Ei bine, Grom e cam asa. E firma italiana care a deschis o locatie anul trecut pe Upper West Side si a avut cozi constante tot sezonul, chiar mult spre iarna. Si intr-o buna zi am reusit sa-i incerc.
Cassata Siciliana este superlativa, cu aroma citrica proaspata si dulceata coajei de portocala confiate - foarte complexa. Sunt foarte intrigata ca nu exista pe meniul lor pe website, sper sa nu fi fost editie limitata.
Ciocolata Venezueleana (sau Cioccolato Fondente)este "deep, dark and misterios" - irezistibila oricarui iubitor de ciocolata.
As fi preferat sa fie un pic mai ieftinuta, dar probabil ca e mai bine asa :))
Pot sa spun ca avem gelato excelent acum in New York, finally.
Grom
2165 Broadway
Upper West Side at 76th st
233 Bleecker and Carmine
pe drum
Acum 5 zile
4 comentarii:
Cassata Siciliana- asta e preferata mea, desi imi place ciocolata!!!
Mda, cred ca trebuie sa o mai incercam o data, sa vedem daca nu ni s-a parut, nu? :))
nu pot sa zic decit.. Milano, vara trecuta! eh, sa scap un pic din meandrele concretului si pe viitor cred ca am sa fac niste drumuri scurte, de weekend, spre Old World!
dar pina una alta am descoperit si un orasel in MI unde pe strada principala miroase permanent a ciocolata! de fapt, ca sa fiu riguros, a fudge proaspat facut in pravalii aliniate una linga alta..
aha, da, avem si o fabricuta de ciocolata (foarte fina si delicioasa si despre care am scris eu in trecere odata) cu pereti transparenti intre ea si magazinul de desfacere, e un fel de mini-Willy Wonka world. sper sa am sange sa fac poze data viitoare cand voi trece pe acolo.
Trimiteți un comentariu