sâmbătă, martie 07, 2009

Mic ghid de calatorie - partea X - food IV

Ziua 4 - Wall St. - South Street Seaport - Brooklyn







Zona preponderent cu birouri, de unde lipsa de restaurante bune. Fast-food, deli-uri cu sandwich-uri batrane si salate fade, restaurante care sunt constant mediocre (in cel mai fericit caz) si scumpe.

In zona Wall St., la 62 Stone St. si la 35 Cedar Street @ 10 Liberty Plaza
(intre Pearl and William) sunt doua locatii a unei patiserii foarte bune, Financier. Locatia din Cedar St. ofera un mic dejun cald, dar la oricare din locatii poti avea un mic dejun sau un pranz delicios si o cafea. ~$10

Nou aparuta "pe piata" este o toneta care vinde banh mi - nu am incercat inca, dar primeste recomandari calduroase. La coltul John & Water St., de luni pana vineri pana la cel mai tarziu 5 pm. Si iar, ia pe #1, cel cu porc.

In zona South St. Seaport din pacate nu este nimic ce pot sa recomand. Este food-court in mall, sunt cateva restaurante si pizzarii in jur (pe care chiar te sfatuiesc sa le eviti, sau cel putin nu te astepta la nimic bun).

Daca planuiesti sa treci in Brooklyn, la picioarele podului este Grimaldi Pizzeria* - 19 Old Fulton Street, pe care o recomand. Pentru mine este cea mai buna pizza din oras, din cate am incercat pana acum. Singura problema este ca in ultimul an am vazut cozi imense pentru o masa... deci, vezi cat iti e de foame, cata lume e la coada si daca vrei sa astepti. O pizza e de ajuns pentru 2 persoane flamande (poate chiar 3), ~$20.

Tot acolo se afla si Brooklyn Ice-cream Factory. Nu o sa-ti schimbe viata, dar e ok - mai ales daca e cald si/sau ai chef de o inghetata pentru cele cateva minute care o sa le petreci admirand silueta orasului...
Adiacent este River Cafe, unul din cele mai cautate restaurante din oras - nu pentru mancare din pacate, ci pentru ca locatia la/pe apa ii da o nota romantica si, da, ofera aceeasi vedere splendida.

Ziua 5 - City Hall - Ground Zero - Battery Park


Incredibil, dar la fel de mare problema.

Aproape de City Hall si Century 21, Woolworth Tower Kitchen - 233 Broadway dar cu intrarea la 9 Barclay St. - un pic mai scumpi (desi se poate sub $20/pers) si iarasi, nimic extraordinar dar decent. Este un restaurant deschis mai mult pentru sutele de avocati din zona, deci atmosfera este foarte "business lunch" chiar si la dinner.

La cateva strazi nord de Ground Zero este o bucata de Americana din ce in ce mai greu de gasit: Soda Shop - 125 Chambers St. la West Broadway. Cream Soda este pentru vechiul New York ce este pentru noi siropul cu sifon din copilarie. Este facuta insa din sifon si sirop de ciocolata - ce poate fi rau cu asta? :D Tot din aceeasi categorie fac parte si ice-cream soda, malt si egg-cream soda. Vand si mac&cheese, sandwich-uri si salate.

Patiseria de care am scris mai sus, Financier, are o locatie in World Financial Center. Daca ajungi pana acolo, incearca si gelato de la Ciao Bella.

Pentru cina, ia-o spre oras.

F I N


Citeste de la inceput: partea I-a

6 comentarii:

Amalia spunea...

Daca aveam si eu ghidul tau acum 4 ani cand am fost, bine mai era. De fapt am fost doua jumatati de zi, am mers in fiecare zi de la Philadelphia la New york cu masina si back. Am o prietena care tot spunea: mai sa vezi cum mergem noi si ne plimbam in Manhattan si dupa cateva momiri cu Manhattanul pe sub mustatza mea de calatoare, m-am dus si eu la plimbare. Am ajuns la Empire State Building si la Statuia Libertatii, am avut timp putin.

Lola spunea...

lasa ca mai vii tu, nu-i asa? :)

Amalia spunea...

sa stii ca mai vin!!

Lola spunea...

Haide, eu te astept :)

Anonim spunea...

Blasfemie :), cea mai buna pizza din oras e Lombardi's, cica prima pizzerie din lume bla bla... asta conteaza amai putin, ce e important e ca pizza ca aia a lor simpla (fara carne, numai brinza, blat, sos de rosii) n-am mincat in viata mea.

Lola spunea...

Ba, I beg to differ. Lombardi's este in top 5 in NY dar mie nu mi se pare cea mai buna. Ai mancat margherita (rosii, mozza si busuioc) la Grimaldi's? Comparate, Lombardi's cam pica pe locul 2.
Ar mai fi Totonno (care sadly, a ars rau chiar ieri dar spera sa redeschida prin august) si Patsy's...
Mai sunt cativa (vreo 2) "nou-nascuti" in ale pizzei care cica ar face treaba excelenta (nu i-am incercat inca) dar la $21-23 pentru o pizza personala mi se pare exagerat oleaca, de-aia nu i-am pomenit.

Ah, si Lombardi's nu-s cei mai vechi din lume (vai de mine!) ci din NYC. Motiv pentru care este obiectiv turistic, ceea ce face sa aiba cozi de 2-3 ore pentru o masa mai tot timpul.

De curioasa, esti Ovidiu pe care il cunosc?

Related Posts with Thumbnails