vineri, august 28, 2009

Gantry Plaza State Park

Deja incepusem sa panichez ca vine toamna (dupa o vara mai mult decat nebuna si nesuferita), iar cand am auzit ca foarte probabil va fi ultima zi pe anul asta cu temperaturi peste 28C (chit ca un pic innorata), mi-am facut vant spre un parc pe care vroiam sa-l vad de cand s-a deschis, acum vreo luna or so.
Long Island City (despre care am mai povestit eu de cateva ori) este la cateva brate peste rau de Manhattan, poarta spre imensitatea Queens-ului (ala despre care Manhattanitii au impresia ca e la ore distanta si ca e un tinut ciudat si periculos :D). Zona majoritar industriala (fabrici si depozite) pana acum cativa ani cand s-a realizat ca cei ce au construit primul bloc de locuinte acolo nu au fost chiar nebuni. Au mai crescut cateva blocuri, s-au deschis restaurante si baruri trendy - desi pana si in ziua de azi iti trebuie o doza zdravana de curaj sa deschizi un wine bar in zona, care ramane inca preponderent industriala.
Insa, spune vorba americanului, "deschide si vor veni". Si-asa s-a ajuns ca un alt petec de pamant nefolosit sa fie transformat intr-un parc grozav - exista un mic parculet acolo, insa acum este muuult mai mare. Tot pe stilul High Line, cu tufe de buruieni si flori plantate ca la intamplare, cu nenumarate banci, scaune, chaise-longue-uri si chiar hamace. Grupuri care fac yoga, alt grup care invata salsa pe unul din docuri, multa lume la plimbare, la relaxare, la facut poze (sa mai spun o data ca cele mai bune vederi la Manhattan nu-s din Manhattan? :) )...
Desi parcul acum se termina la faimosul panou Pepsi (ramas de pe vremea cand exista o fabrica de imbuteliere), sunt semne ca el va continua nord spre Queensboro Bridge.

Si uite-asa e parcul si vederea dintr-un hamac. Apoi se lasa seara si magia luminilor isi face loc.

14 comentarii:

ina bixade spunea...

Bine zici, draga mea Lola, o vara nesuferita am avut anul asta.Nu stiam de parcul asta, dar recunosc cladirea din fundal, city bank parca!

Purple Rain spunea...

Ce frumos!!!! despre care vara vorbesti? Mai exista anotimpul asta? La mine, acum cand scriu sunt 9C!!!

Anonim spunea...

Excelente poze, doamna!

Lola spunea...

@ina - da, e cladirea citi si inca ramane cea mai inalta din queens.

@Purple rain - de la voi vine valul asta de racoare, plus ca din directia opusa ne mai loveste cate o aripa de uragan. din fericire inca mai suntem peste 20C la momentul asta. mi-e teama de iarna care va urma.

@anutza - multumesc :)

Amalia spunea...

Despre care vara vorbiti voi aici? Ei, dar eu ma plang numai asa, din obisnuintza, pentru ca de fapt imi place sa nu fie extraordinar de foarte cald. Bine, dar nici ca azi, ploaie marunta toata ziua si frig si intuneric.

The Fly spunea...

Sa indraznesc sa te contrazic la partea cu cele mai tari view-uri? :D
(eu inca sunt socat de ce am vazut de pe Empire si Top of the Rock)

Lola spunea...

Amalia, si aici ploua bacovian de doua zile. :(

Fly - bineinteles ca poti sa ma contrazici. :) Personal, desi cred ca o vedere din top of something este interesanta o data - de doua ori- de noua, nu ma incanta asa tare ca profilul Manhattanului.

catalin spunea...

faine pozele, insa pt altceva scriu acuma: nu poti pune pe homepage un form de search? cautam ieri ceva si am renuntat, caci asa pg dupa pg e aiurea, multumesc, catalin

giulia spunea...

superbe fotografiile. stii ca fiecare vrea ce nu are. Eu vreau frig si o toamna mai racoroasa, asta pentru ca nu am avut parte de cel putin doua luni de o zi sub 30C. Azi chiar am sperat, dar sunt orele 22.oo si avem 28C. inuman. vreau frig si ger.

Singurul lucru care-mi ma mai racoreste, previziunile meteo. O toamna mai calduroasa decât de obicei, dar totusi, la 25C se mai poate respira.

nu stiam ca tu locuiesti în NY. si uite cum voi cunoaste eu si aceasta mare metropola prin ochii unei persoane îndragostite de oras.

toate cele bune, si multumesc înca o data de vizita.

Lola spunea...

catalin, o sa pun a.s.a.p.
Aveam, dar s-a pierdut cand am updatat blogul.

Giulia, cum spuneam, a fost o placere sa te descopar. Si eu multam de vizita si sper sa ai rabdare sa citesti :)

Anne spunea...

bine zis!

bogdan spunea...

da, vara e pe sfarsite, in western NY e ceata in fiecare dimineata de vreo saptamana.. cred ca am sa dau o tura weekendul asta spre Letchworth State Park sau spre Finger Lakes..
chiar, parca spuneai mai demult ceva de niste locuri interesante in Finger Lakes Region? weekendul asta e Native American Festival of Lights on Keuka Lake.

Anonim spunea...

Hei, ti-am vazut "poza" cu Pepsi in Julie&Julia :)

Lola spunea...

@Anne: n-am inteles la ce te referi

@Bogdan: eu n-am sanse sa ajung in Upstate curand. In zona sunt niste waterfalls foarte interesante, sper sa le gasesti daca dai un gugal.
Astept poze de la tine ca sa ma bucur si eu.

@Anutza, da - am auzit ca apare semnul in film. Julie statea chiar in zona aia (eu i-am citit blogul de pe la inceput, 2-3 luni dupa ce l-a inceput). Abia astept sa vad filmul, dar tare rea sunt de mers la cinema!!

Related Posts with Thumbnails