duminică, iulie 02, 2006

Food - Cafea, my way

Azi n-am mai avut cafea si mi-am facut un ness. Si am realizat ce efect are cafeaua asupra starii de spirit: I'm cranky pentru ca nu am cafeaua mea obisnuita. De obicei beau o singura cana de cafea pe zi si trebuie sa fie just so. Nu suport sa beau cafea slaba - posirca vanduta in general pe-aici e zeama de zat, transparenta si fara nici o aroma. Ii inteleg pe cei care spun ca nu le place cafeaua pentru ca foarte probabil ca nu au baut cafea buna in viata lor. Nu-i inteleg pe cei care beau orice zeama cu ideea ca ei beau cafea. Le gasesc scuze celor care-s dependenti de Starbucks pentru ca asa cum e, e cea mai decenta cafea comerciala gata facuta.

Cafeaua ideala pentru mine este French Roast facuta in French Press. Wikipedia din link explica ce este mai bine decat as face-o eu, desi este un dispozitiv simplu - poate mai simplu decat ibricul (cafeaua turceasca nu e asa de usor de facut cum pare...). Pe pagina Wikipediei mai jos este un link catre cofeegeek.com care arata cu poze si explica (pentru mine cu prea multe cuvinte) cum se face cafeaua la French Press. Pe scurt, se pun 2 linguri de cafea per cana in recipient, se toarna peste (cu atentie si incet, scopul este sa ude cafeaua fara sa o deranjeze prea tare) o cana de apa adusa la momentul fierberii (dar foarte important este sa nu fi dat in clocot), se pune deasupra filtrul cu capac si se lasa 4 minute (cam exact cat te speli pe dinti), dupa care se apasa usurel filtrul si se toarna cafeaua in cana. Et voila! french coffee. Adevarat ca as prefera sa o beau la o terasa de cafenea in Pareee, dar tough luck, ma trezesc acasa in fiecare dimineata.

De ce French Roast? Pentru ca e dark si dulce, smooth si nu prea acidic. Si dupa experimentari vaste, Whole Foods are cel mai bun French Roast (dar doar cel organic, celuilalt ii lipseste ceva). WF, in paranteza fie spus, cat imi e de indiferent, isi prajeste zilnic cafeaua si deci e proaspata si aromata.

Revenind la cafeaua mea. Odata in cana, primeste un pic de lapte de soia, daca primeste si pe ala, sau in rare ocazii un pic/o lingurita de caimac de lapte. Altfel ramane neagra ca si cana din care o beau.
Si abia astept sa vina maine sa imi beau cafeaua mea. Ness, cah!

Un comentariu:

No Hassle Loans spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Related Posts with Thumbnails