Yakitori inseamna "pui pe bat" (echivalentul kebob-ului) si facut pe gratar, de cele mai multe ori pe carbuni aromati. Dar generalizat, ar fi carne sau legume pe bat - de la ceapa verde sau ciuperci la maruntaie de pui sau limba de vita. Pe langa gustarile pe bat, la un yakitori-ya mai sunt zeci de alte delicatese, multe dintre ele in portii mici, ceea ce e superb cel putin pentru ca poti sa incerci mai multe odata.
Fish balls: De obicei, fish balls inseamna chiftele de peste tocat si sunt cam cenusii la culoare. Cele de aseara, superb albe si foarte smooth si cu o textura usor asemanatoare cu bratul de caracatita. Invelite intr-un amestec de legume si aluat de tempura si prajite in ulei, servite cu un pic de maioneza si lamaie. Su-perb.
Apoi, o sepie la gratar cu un sos usor si sardine prajite (oh, amintiri de hamsii prajite in Constanta :) )
Rata usor calita cu un sosulet foarte delicat - nici prea dulce, nici prea aspru, nu picant dar nici bland.
Pe langa, ridiche (japoneza), un pic de mesclun si muguri de (?) soia.
Au mai fost si altele, nepozate pentru ca era foarte aglomerat si deja se uitau toti din jur ca la urs ca fac poze farfuriilor: onigiri (rice ball, care in ciuda numelui e mai mult triunghiulara) cu somon si un platou foarte interesant cu noodles mai grosute si kimchi (varza murata foarte picanta) si caracatita.
And yes my friend (you know who you are), I wish you were there.
Yakitori Taisho - 5 St.Marks (bet. 2nd & 3rd)
http://yakitoritaisho.com/Frameset1_eng.html
pe drum
Acum 5 zile
Un comentariu:
Dumnezeule ... :droll: ...
Trimiteți un comentariu