duminică, mai 06, 2007

Stare de fapt

Imi cer scuze G. ca o sa repet aici ce mi-ai spus ieri, dar de cate ori imi aduc aminte ma ia rasul inca.

Deci. Aud ieri din tara ca umbla zvon, "din sursa sigura" (LMAO), ca ultima generatie de televizoare din State are incorporata o camera video/de supraveghere in tubul catodic. O.K. :)

Uite cate lucruri nu-s in regula cu zvonul asta.
1. Ultima generatie de televizoare n-au tub catodic (pana si eu stiu asta)
2. Sa zicem, prin absurdul absurdului ca ar fi asa, ce ar vedea ei in fata tv-ului? ceva scarpinat, poate o partida de amor. Demential de relevant pentru securitatea nationala (INCA RAD!!!)
3. Sa zicem, prin si mai absurd ca ar fi asa, de cati angajati cu fundul pe scaun ar avea nevoie natia asta? Parca sunt vreo 2 televizoare si 1/2 pe cap de locuitor.
4. Al patrulea amendament din Constitutie spune, referitor la actiunile guvernului: "the right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no warrants shall issue, but upon probable cause, supported by oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized." (Exista un set de legi si pentru persoanele private care ar face asta.) Si aici Constitutia e in vigoare, nu ca in alte tari.
1.pro: Am avea motive sa-l suspendam si noi pe al nostru conducator, pentru motive mai serioase decat cele din Ro.
Nu ca neg posibilitatea ca o lume ca in "Children of Men" (sau alte filme de gen) nu se poate intampla, dar vreau sa cred ca nu suntem acolo inca.

Acum fara gluma, se intampla un curent ingrijorator in privinta liberei exprimari.
Un profesor universitar trecut pe lista neagra la aeroporturi pentru ca a scris un articol critic la adresa conducatorului iubit.
O tanara care e fortata sa-si scoata placile de inmatriculare personalizate de pe masina pentru ca cer suspendarea aceluiasi conducator.
Dar nu e numai politic.
O foarte mare personalitate radio concediat pentru ca a folosit un termen derogatoriu la adresa unei echipe de volei feminin (intr-adevar prosteste folosit; termenul e folosit de raperi la moda, in gasti de prieteni, mai peste tot pe strada - ceea ce i-a dat lui Imus falsa senzatie ca daca alta lume il foloseste, are si el drept egal).
Actorul Alec Baldwin a fost calcat in picioare pana cand a scheunat 1000 de pareri de rau pentru ca a lasat un mesaj furios pe celularul fie-sii in care o facea purcelusa (si ok, sunt total impotriva limbajului astuia adresat copiilor - dar la fel de tare sunt impotriva publicarii mesajului altundeva decat o curte juridica, altfel rufele se pot spala in familie).
Ca sa nu mai intru in zona de "political corectness" care a atins culme dementiale - "vertically chalenged" pentru oamenii pitici, orientalilor n-ai voie sa le spui orientali, ci asiatici (sau e invers?) etc. etc. etc.

Si ultima idee, ca sa inchei tot cu un hohot.
New Jersey a avut pana de curand un guvernator care dupa ani de la cea de a 2-a casatorie si al 2-lea copil este prins la colt ca de fapt este homosexual. Oh, well, manure happens, nu? Si la case mai mari. S-a retras din office, a scris o carte numita "Marturisiri", a batut toba despre ea luni de zile pe diverse show-uri. Intre timp divortul de ultima sotie prinde caracteristici de circ (care sotie a aflat din presa ca este homosexual, el ii marturisise doar ca a avut o relatie extraconjugala - bineinteles ca sexul amantei nu conta. Plus ca mai stim noi o nevasta de politician care a aflat tot din presa ca sotul a bagat divort, se pare ca se poarta)

Asaaa deci. Toate bune si frumoase pana cand baiatul s-a angajat la o universitate din New Jersey unde preda... (n-o sa ghiciti in vecii vecilor...): ethics, law and leadership.
O.K. Cand va potoliti din ras va spun si poanta finala.
Planuieste sa se faca preot episcopal. A fost acceptat in seminar de curand.

In aceeasi idee, un senator care de ani de zile a fost unul din cei mai inversunati activisti contra pornografiei cu copii este dovedit a fi un pedofil.
Asta se intampla in tara presedintelui re-ales cu scuza ca are valori morale exceptionale.

5 comentarii:

Corina spunea...

fain portret al americii... n-am ce zice :) insa faza cu amendamentul la constitutie, in prezent wiretapping-ul se face foarte lejereanu in state, de cand cu razboiul impotriva terorii; si curtea suprema are dreptul de a balansa securitatea nationala si libertatile fundamentale; si nu o data declara ca interesul national primeaza. so... constitutia e un text elastic, asa ca sa nu ne mai facem iluzii ca ne poate proteja la infinit de abuzurile guvernului.

Anonim spunea...

Lola...se vede ca ai plecat cam de multisor d-acasa. Acuma, daca vrei sa rizi, da, America e locul. Daca vrei sa plingi, ia si vezi ce fac romanii. La ei in tara, in democratia lor.

Lola spunea...

Vad ce fac si romanii, daca am plecat demult de-acasa nu inseamna ca-s oarba ;)

Anonim spunea...

Pai, daca tot vezi, nu-i asa ca noi sintem mai tari decit americanii? :-)

Lola spunea...

Atata timp cat noi nu gasim motive sa-l suspendam pe-al nostru presedinte, da, sunteti :))

Related Posts with Thumbnails