"Life's but a walking shadow, a poor player/
That struts and frets his hour upon the stage/
And then is heard no more: it is a tale/
Told by an idiot, full of sound and fury,/
Signifying nothing." Shakespeare
miercuri, martie 26, 2008
Pui cu boia la gratar
Cand am auzit prima data de pui cu boia am avut aceeasi reactie. Dar ce mi-a venit si am incercat si de-atunci nu mai gatesc pui simplu la gratar. Eu am folosit gainusa cornish aici dar pui taiat in bucati e la fel de bun. Sare, piper si boia dulce (chiar si mai mult decat in poza). Se pune la gratarul cuptorului (broiler) 10 minute pe fiecare parte.
Se formeaza o crusta superba si boiaua doar ii da un gust usor afumat.
8 comentarii:
Anonim
spunea...
Ca ia-i prins gustul, stai sa iti dau reteta texana: 1. se face un amestec de cayenne pepper, piper negru macinat si sare in raport 1:1:2 zic ei, dar asta cu sare kosher sau grunjoasa, cu sare mica normala 1:1:1 2. Se ia puiul fara mate si organe si se unge cu chestia asta pe piele dar si pe dinauntru 3. se ia o cutie de bere de rednecks (de 330ml), dar care sa aiba un gust ok, Pabs Blue Ribbon e un exemplu. Cum se vinde la 12 cutii, s beau 11 in timpul barbeqului. 4. Se deschide berea, se bea cam 2/3, se fac doua gauri suplimentare in capul cutiei (linga gaura de la deschizatira) 5. Se infinge cutia cu berea ramasa iin fundul puilui fara organe. 7. Se pune pe gratar in picioare, tripod, berea un picior si picioarele puiului celelalte 2. Gratarul trebuie facut fara carbuni pe mijloc (se imrastie carbunii in cerc). 8. Se pune capacul, daca nu intra se apasa pina intra bine cutia de bere in pui si sta cit de cit. 9. Se scoate dupa inspiratie sau termometru.
Da, stiu variatiuni pe aceeasi tema - pe cutia cu bere, pe sticla etc. doar ca noi in NY n-avem voie sa ne jucam cu carbuni decat in aer liber. Si majoritatea stam la apartamente. Iar cayenne pe gratar indoors o sa pun cand o sa vreau sa ma sinucid in chinuri.
Dar multumesc de reteta, sa mai faci asa ca-mi place. :)
Si eu stau la apartament in oras (San Francisco) dar am balcon si gratar. De cite ori fac unul apare un nene de la un etaj mai sus cu o undita si imi spune ca imi fura o fleica :).
Mi-ai adus aminte cum am panicat acum vreo 2 ani ca mirosea rau a gaz in bucatarie si dupa ce a facut proprietareasa niscai cercetari am aflat ca mirosea de la gratarul unui vecin la vreo 50 de m de noi care are bafta sa stea la o casa cu un fel de terasa :))
La noi in Ardeal, boiaua rulez! Mi-e foarte greu de cand sunt in Bucuresti sa nu o caut pe masa -sare, piper si boia. Mama puneaproape pe orice :) Deci, inteleg. Si salivez in fata pozei. Pupaturi.
La gratar nu am incercat inca, dar am facut pui la cuptor cu boia. Si ziceam la masa, printre inghitituri "Traiasca Lola!" :) Daca ajung in NY, imi faci si mie ceva bun? :D
Ei, deci ti-a placut! ma bucur. Cred ca la gratar (sau broiler) iese un pic mai crocant, dar banuiesc ca gustul e acelasi. Sigur ca-ti fac ceva bun! ce vrei si cand?
8 comentarii:
Ca ia-i prins gustul, stai sa iti dau reteta texana:
1. se face un amestec de cayenne pepper, piper negru macinat si sare in raport 1:1:2 zic ei, dar asta cu sare kosher sau grunjoasa, cu sare mica normala 1:1:1
2. Se ia puiul fara mate si organe si se unge cu chestia asta pe piele dar si pe dinauntru
3. se ia o cutie de bere de rednecks (de 330ml), dar care sa aiba un gust ok, Pabs Blue Ribbon e un exemplu. Cum se vinde la 12 cutii, s beau 11 in timpul barbeqului.
4. Se deschide berea, se bea cam 2/3, se fac doua gauri suplimentare in capul cutiei (linga gaura de la deschizatira)
5. Se infinge cutia cu berea ramasa iin fundul puilui fara organe.
7. Se pune pe gratar in picioare, tripod, berea un picior si picioarele puiului celelalte 2. Gratarul trebuie facut fara carbuni pe mijloc (se imrastie carbunii in cerc).
8. Se pune capacul, daca nu intra se apasa pina intra bine cutia de bere in pui si sta cit de cit.
9. Se scoate dupa inspiratie sau termometru.
Da, stiu variatiuni pe aceeasi tema - pe cutia cu bere, pe sticla etc. doar ca noi in NY n-avem voie sa ne jucam cu carbuni decat in aer liber. Si majoritatea stam la apartamente.
Iar cayenne pe gratar indoors o sa pun cand o sa vreau sa ma sinucid in chinuri.
Dar multumesc de reteta, sa mai faci asa ca-mi place. :)
Si eu stau la apartament in oras (San Francisco) dar am balcon si gratar. De cite ori fac unul apare un nene de la un etaj mai sus cu o undita si imi spune ca imi fura o fleica :).
Adica imi dai cu "sic!", nu?
Mi-ai adus aminte cum am panicat acum vreo 2 ani ca mirosea rau a gaz in bucatarie si dupa ce a facut proprietareasa niscai cercetari am aflat ca mirosea de la gratarul unui vecin la vreo 50 de m de noi care are bafta sa stea la o casa cu un fel de terasa :))
La noi in Ardeal, boiaua rulez! Mi-e foarte greu de cand sunt in Bucuresti sa nu o caut pe masa -sare, piper si boia. Mama puneaproape pe orice :) Deci, inteleg. Si salivez in fata pozei. Pupaturi.
La gratar nu am incercat inca, dar am facut pui la cuptor cu boia. Si ziceam la masa, printre inghitituri "Traiasca Lola!" :) Daca ajung in NY, imi faci si mie ceva bun? :D
Ei, deci ti-a placut! ma bucur. Cred ca la gratar (sau broiler) iese un pic mai crocant, dar banuiesc ca gustul e acelasi.
Sigur ca-ti fac ceva bun! ce vrei si cand?
Cand oi ajunge, te anunt. Sar`mana! Momentan suspin uitandu-ma la pozele de acolo. Acum 4 ani pe vremea asta eram in NYC :-<
Trimiteți un comentariu