E Anul Lunar Nou - sau chinezesc si asta e una din retetele mele chinezesti preferate.
1 1/2 cana faina
1/2 cana apa clocotita
3 linguri apa rece
1 lingurita ulei vegetal
1 lingurita ulei de susan
o ceapa taiata marunt si calita pana se inmoaie
3 cepe verzi taiate fin
1 lingura patrunjel sau/si coriandru (frunze)
sare
Intr-un castron se pune apa clocotita peste faina. Se amesteca atat cat se poate, apoi se pune si apa rece. Se amesteca iar, apoi se toarna pe o planseta data cu faina si se framanta (cu faina pe mana, deasemenea) 5 minute pana cand nu se mai lipeste de maini si arata asa. Se lasa la odihnit 30 de minute.
Intre timp se caleste ceapa, se amesteca intr-un castronel cu ceapa verde si verdeata.
Se amesteca uleiul vegetal si cel de susan.
Se taie aluatul in 4*. Se intinde una din bucati (nu trebuie sa fie perfect rotunda), se presara cu sare, se unge un pic (foarte subtire) cu amestecul de ulei, se presara cu amestecul de ceapa si se ruleaza asa. Ruloul se infasoara in forma de melc, capatul se ascunde dedesubt, apoi se intinde cu sucitorul pe o planseta data cu un pic de amidon de porumb.
Se incinge tigaia cu o lingura de ulei (ca la clatite) si se prajeste pe fiecare parte 1-2 minute la foc mediu.
Se servesc fierbinti, cu un amestec de sos soya si un pic de otet negru sau de orez (2 linguri sos soya, 1/4 lingura de otet) si daca este, un pic de ghimbir taiat fasii subtiri.
La un restaurant coreean sunt facute si cu fructe de mare (creveti mici-mici si restul de fructe de mare taiate marunt-marunt, si ma bate gandul sa le incerc si cu sunca). Cred ca merg cu multe umpluturi, insa as evita branza.
*sau in 2, vor fi de marimea unei clatite
pe drum
Acum 5 zile
2 comentarii:
Buna
Sincer nu arata rau... voi incerca reteta... dei de obicei nu prea imi ies...
Si imi place blogul tau!
Cele bune!
Multumesc de apreciere, Flavius.
Nu prea are ce sa nu-ti iasa la reteta asta, zau :)
Trimiteți un comentariu