

Chocolate chip cookies sunt cele mai populare prajituri americane. Sunt mai mult decat covrigii pentru noi, sau placintele. Au sute si mii de variatii, dar sunt impartite in 3 categorii - 1 - subtiri si crocante, 2 - pufoase si 3 - chewy (scuze, daca ma puneti sa traduc asta in momentul asta nu pot veni decat cu "mestecoase", care stiu ca nu e un cuvant. Apreciez o traducere pentru "chewy" - Rodi?). Ale mele sunt mari si chewy. Adica au consistenta si nu-s faramicioase.
Reteta este a lui Alton Brown.
5 comentarii:
Oh, sweet temptations! Cum ma faci tu sa uit ca imi tot promit sa o las mai moale cu dulciurile...
ce-am zis eu pe flickr? lol
il ador pe alton brown, tot sper sa run into him :)
da, zici bine, "mestecoase" suna bine. sau cleioase? nu prea, asta pare sa aiba o conotatie negativa asa ca mestecoase it is. :)
he he, acum doua zile am facut niste cookies, plictisit de frigul de afara.
numai ca eu am trisat, am folosit compozitia pentru chocolate cookies a celor de la Nestle, luata din supermarket..
;)
Adina, am dat-o pe fructe, gata. Zic eu azi.
Rodica, nu-s cleioase sub nici o forma. Serios, chiar nu e termen in romana pentru chewy? am cautat si in dictionar. Oh, and I love Alton, m-a invatat multe.
Bogdan, nu stiu ce e in compozitia lor dar prefer sa masor eu cateva ingrediente si stiu ce mananc in felul asta. Zau ca e la fel de usor ca si cele din cutie. Iar ciocolata care o folosesc intotdeauna la prajituri e Callebaut, care e cam acelasi pret cu Nestle si infinit mai buna calitativ. Ma crezi? :D
Trimiteți un comentariu