joi, martie 05, 2009

Mic ghid de calatorie - partea VIII - food II

Ziua 2, Empire State Building - Flatiron - E&W Village

Langa Empire State Building, Mad for Chicken (fost Bon Chon*) 314 5th Ave, la etajul 2,(intre 31st St & 32nd St). (Re)Citeste ce am scris ca sa nu ma repet inutil. Aprox. $20+/pers. Deasemeni, s-a deschis un Bon Chon si un Kyochon (aceeasi marie cu alta palarie) pe partea cealalta a strazii, imposibil sa nu le vezi.
Bon Chon este absolut delicios iar localul este simplu insa modern, si totusi, pentru pranz (m-as intoarce insa pentru dinner) parca mai curand te-as lasa sa cobori pana la 23rd St.:

Shake Shack* - Madison Square Park.
Recomand locul asta ca pe o experienta NY-eza. Shroom burger-ul este absolut demential (il iubesc din ce in ce mai tare) iar frozen custard-ul asemenea. Un burger, cartofi prajiti si inghetata ~ $15. De asemeni au si hot-dogs, foarte buni si ei. Asta in caz ca nu vrei sa ma asculti (heh! cine pierde?) si sa incerci the Shroom Burger. Daca vrei neaparat carne, ia un Shack Stack - are un burger de vita si un Shroom burger.
(Intre timp au deschis mai multe locatii, UWS - UES - Times Sq)

La Union Square, Saigon Grill 91 University Pl. intre 11th & 12th St. Recomand crystal dumplings cu creveti si crapul crocant ("Ca Chien (Whole Sea Bass)- crispy fish" pe meniu), dar tot ce am incercat la ei a fost bun. In functie de ce comanzi, intre $15-25+/pers.

In zona Astor Place, Yakitori Taisho* 5 St. Marks Place (intre 2nd & 3rd Ave) - despre care am scris nu o data, ci de doua ori.
Pe mica straduta s-au deschis o multime de localuri mai mult sau mai putin japoneze, multe sunt foarte decente.

In W. Village cauta Yatagan Kebab House, n-ai sa regreti. 104 MacDougal St. $5 pentru un doner kebab sanatos. Deschis pana tarziu, in caz ca te opresti in vreun bar si ti-e foame inainte sa o iei spre casa.
Din pacate, Yatagan a inchis. Peste drum insa a deschis Artichoke Basile Pizza, care este foarte faina (si asta vine de la cineva care nu prea le are cu painea gadilata). O felie de pizza cu artichoke e imensa, dar cred ca lasa loc si de un patrat destul de mic de pizza siciliana. Ambele superbe. Artichoke are inca 2 locatii, una langa High Line (si singura care are mese cu servire) la 10th ave cu 17th st, iar una pe 14th st intre 1st & 2nd Ave.

John's Pizza - 278 Bleecker St (intre Jones St & Morton St). Poate nu cea mai buna pizza dar una din cele mai bune. Crusta subtire. Merita banii (si eventual asteptarea pentru o masa). Sub $20 pentru o pizza mare (mai mult decat de ajuns pentru 2 persoane). Nu mai este cea mai buna pizza din oras, din fericire s-au deschis mai multe locatii cu pizza mai autentic italiana (mai ales napolitana) dar John's ramane una din cele mai bune pizze NY-eze.

Peste drum de John's este Keste Pizza, una din cele pizze napolitane mai sus mentionate. De obicei e coada pt o masa.

Pe aceeasi strada, cateva usi mai sus este Murray's cheese, un imperiu al branzei. Aud ca fac si sandvisuri foarte bune (vand si ceva mezeluri, totul foarte buna calitate si gourmet)

Un pic inafara traseului, in Lower East Side, Katz's Deli* 205 E. Houston St. (colt cu Ludlow St). Absolut, trebuie neaparat. Ia un taxi sau metroul F sau V (statia 2nd Ave/Houston St) daca iti sunt in drum. ~$20/pers. pentru un sandwich (urias, ca cel din poza) si cartofi prajiti. Eventual o soda. Au multe pe meniu dar nici nu te gandi sa iei altceva decat pastrami, macar la prima vizita. Promit ca nu-ti va parea rau.

Moishe's Bake Shop
- 2nd Ave. intre 6th si 7th St. - ca tot a venit vorba de mancare evreiasca, Moishe's este o patiserie fantastica. Strudel cu mere, branza, mac - se vand la cantar, babka, rugelach... O incantare. Bun si pentru micul dejun de a 2-a zi. Dat fiind ca e kosher, e inchis de vineri inainte de apusul soarelui pana duminica dis-de-dimineata.

Ar mai fi Momofuku Ssam - 207 2nd Ave. (la 13th St.) care este o experienta interesanta in E. Village. ~$40/pers.

Tot in E. Village, alta experienta unica: Crif Dogs - 113 St. Marks Pl. Nu este hot-dog-ul obisnuit ("dirty water dog" de la vendorii de pe strada) nici absolut superbul (in simplicitatea lui) si absolut NY hot dog de la Gray's Papaya - 402 6th Ave. in W. Village, ca tot veni vorba. Crif Dogs sunt o monstruozitate curioasa, hot dogs prajiti (deep-fried, uneori chiar infasurati inainte in costita) si cu toppings care mai de care mai delicioase. ~$5/pers., + daca decizi ca trebuie sa faci un atac de cord si incerci si chili-cheese fries.
In cabina telefonica din incinta este intrarea la un bar foarte dragut, intim si care prepara cocktailuri delicioase (si masculine) - PDT (a.k.a. Please Don't Tell).

As putea sa continui, dar cred ca e de ajuns. Prea multe optiuni face sa fie alegerea mai grea :D
Voi mai adauga cate ceva daca imi amintesc cumva-ceva care consider ca trebuie neaparat sa fie pe lista.

Partea a IX-a

4 comentarii:

Miju spunea...

am ajuns doar la Shake Shack(recitesc si referintele :D) si fug sa mananc ceva, ca nu mai pot

revin mai pe seara, sa vad cat ma tine :-s

...cand te gandesti ca unii tin post :(

Anonim spunea...

La anu', de-om fi sanatosi si ne vom vedea, sper sa fie cea mai tare vacanta culinara a vietii mele:)).

Flavius Ţerbea spunea...

Yatagan Kebab House...cu siguranta in "to do list"...pentru ca am o npofta de un doner kebab de la mama lui de numa'. La noi nu avem noroc de turci...deci nu exista. Ultima oara am mancat in Vancouver...si ce bun a mai fost! Dar si macar alte doua recomandari din ghidul tau vom incerca de data asta...Nu toate o data, ca nu au intrat zilele in sac...Nu?!

Lola spunea...

About2run, imi cer scuze celor ce tin post, poate ar fi bine sa evite sa treaca pe-aici pana dupa paste :D

Cristi, foarte-foarte posibil. Parerea mea este ca NY-ul bate Parisul d.p.d.v. varietate/pret. Desi nu cred ca m-as plange daca as trai la Paris :))

Flavius, ziceai ca vrei la Katz :D
Daca stati 2 zile, tot inseamna macar 4 mese, nu? plus micul dejun :D

Related Posts with Thumbnails