joi, ianuarie 15, 2009

Pulpa de miel cu orzo

Alta reteta extrem de usor de facut desi cere ceva timp la cuptor, o favorita a noastra pentru ca rezultatul intrece asteptarile. Se serveste cu parmezan ras - care lipseste din poza - deasupra pastelor (orzo este o pasta fainoasa care are forma de ovaz). Se poate pregati si cu spaghete rupte bucati.
Intr-o oala care sa incapa pulpitele de miel* se pun vreo 2 linguri de ulei de masline, 400 gr./14 oz de rosii conservate (taiate mic), 2-3 catei de usturoi taiat mic, 1/4 lingurita oregano, o cana cu apa si sare si piper. Se pun si pulpele de miel** (curatate de pielite si grasime daca e cazul) si se da la cuptorul pre-incalzit la 175C/350F.
Se intoarce carnea in lichid la fiecare 15-20 minute, pret de o ora (o sa arate ca in poza). Se pune 3/4 cana/200 gr de orzo si o cana cu apa, se da iar la cuptor inca 30 de min, amestecand un pic la 15 min.
Se serveste imediat, cu parmezan ras.

*cantitatile sunt pentru 2 persoane, socotind o pulpa de fiecare. ajustati reteta dupa nevoi.
**pulpa mica a mielului, de sub genunchi. aici sunt stiute ca shank.

2 comentarii:

Anonim spunea...

mielu e fabulos, sub orice forma si oricind :-)

Lola spunea...

daaaa si mie imi place foarte, foarte mult.

Related Posts with Thumbnails