Cercetatorii au descoperit ca preferinta pentru mancare buna este cauzata de leziuni ale unor parti din emisfera cerebrala anterior dreapta. Au numit asta "sindromul gurmand".
Stiam eu ca-s damaged la neuroni. The good news: e benign. The bad news (?): nu pare sa existe tratament.
We present a new benign eating disorder associated with lesions involving parts of the right anterior cerebral hemisphere. This "gourmand" syndrome describes a preoccupation with food and a preference for fine eating. Two exemplary case reports illustrate this new syndrome. Analysis of the clinical and anatomical data of 36 patients who displayed this behavior revealed, in 34, a strong association with lesion location in the right anterior part of the brain involving cortical areas, basal ganglia, or limbic structures. Our finding provides further evidence of a correlation between right hemispheric damage, eating, and other impulse control disorders. We conjecture that the serotonergic system subserves different functions in the left and right hemisphere.
pe drum
Acum 5 zile
8 comentarii:
Cum ar fi sa apara si tratamente pentru ameliorarea situatiei? Sa faca si firmele de medicamente un ban. Gen pastile cu gust de friptura (scuze pentru simplitatea gusturilor mele) in singe si sirop cu gust de sos.. sau ketchup.
hi-hi-hi, slava domnului, p-asta (sindrumul) nu-l am!!!!
oana
sindromul - tastatura si hi-hi-hi-ul sunt de vina!
pupicei
tot oana
Dona, dar unde ar fi distractia atunci? nu poti mesteca pastila si sa ti se infoaie papilele gustative cu sucuri sanguine aromate si delicioase.
Plus ca, draga mea, esti asa de in urma cu tehnologia!! se comercializeaza deja sprayuri cu arome de costita si alte cele, cica dai cu ele pe salata (sau patrunjel, depinde cata imaginatie ai). Problema este ca sindromul asta iti da "preference for good eating". Nu neaparat mult, ci bun.
I'm telling you, it's a real problem.
Ah, Oana, sincer nu stiu daca sa ma bucur pentru tine sau sa te compatimesc
:))
Faina boala, nu poci sa spui ca ma supara.
Mircea, nici pe mine. Doar ma bucura ca am o scuza acum, dovedita stiintific.
cred ca si eu am una bucatica sindrom la purtator :) nu stiu daca neaparat mananc mai bine, dar clar am atatea pofte ( de la sindrom mi se trage, nu de la 2- in -1, desi sper anul asta sa fie si ala un motiv) si imi umbla mintea numai la mancare, ce as mai putea face, cum sa le combin.
Iar de citit despre mancare si uitat la poze nu stiu ce sa mai zic decat ca de vreo 3 ani sunt dependenta raaau de tot de blogosphera, iar pe lang apat am in permanenta 3-4 carti de bucatareala.... Crezi ca mai am vreo speranta? :))
P.S. ca sa nu intru separat la ouate, imi permiti un comentariu aici - am crezut cand am vazut titlul, pana sa apara poza, ca le-ai fiert si ai stat sa le cureti si ma gandeam ca nu ti-era atat de foame daca te-ai pus la asa treaba, dar m-am inselat si arata asa bine pe tartina... fulgi si boare, imi place cum suna.
Roxana, nu cred ca ne mai facem bine. :D Odata lezate la creierasi, astea suntem :))
Outzele le fac si fierte, sunt asa bune!! pop, pop, pop :)) Sincer, mi se par mai greu de spart pentru prajit decat sa le cureti fierte. Dar merita, si-s adorabile. Cateodata le prajesc in cuib - scobesc felia de bagheta si sparg oul in ea, dar imi plac mai mult asa, tartina :D
Trimiteți un comentariu