vineri, ianuarie 30, 2009

Supe - Supa de rosii Provencala

Mda. Iar supa. Pentru ca tot frig e afara si nimic mai bun ca un bol de supa. Plus, sa fiu sincera, m-a intrigat reteta - nu e "your mother's tomato soup", cum zic americanii. Arome foarte complexe, foarte usor de facut... big hit.

2 cepe mari, taiate marunt
3 catei usturoi, tocati marunt
2 lingurite de ierburi de Provence (sau cantitati egale de busuioc uscat, cimbru, oregano si seminte de fenicul), zdrobite intr-un pisalog cat sa-si elibereze aroma
4 linguri de bulion de rosii
1 cutie de rosii (28 oz/800 gr) zdrobite cu mana sau 1 kg de rosii cojite si taiate mic
2-3 linguri de ulei de masline
1/3 cana de vermut dry
4 cani/1 l supa de pasare sau legume
1/4 lingurita de scortisoara
branza cremoasa de capra pentru servit

Se aureste ceapa in uleiul de masline 5-8 min., se adauga ierburile uscate, scortisoara si usturoiul si se amesteca un pic, se pune bulionul si se amesteca pana se dizolva, se pune vermutul si se lasa sa se evapore alcoolul (cam 1-2 minute), se pun rosiile, apoi supa de pasare. Se da in fiert, se reduce focul, se acopera si se fierbe 20 de minute. Se sareaza si pipereaza.

Optional, se da prin blender - personal, prefer supele crema.
Se serveste cu branza cremoasa de capra - se poate si cu smantana dar branza de capra e magica. Eu, ca-s mai cucuiata si pentru ca aveam in casa, am pus si avocado si nu mi-a parut rau.

4 comentarii:

Dorina spunea...

Mmmmhmm, suna foarte bine, cred ca o incerc si eu. Dar am o intrebare: ce rol are vermutul?

Lola spunea...

Contribuie si el (destul de mult) la complexitatea aia de care vorbeam ;)
Alcoolul se evapora, oricum.

roxana spunea...

Neatza soare.... Sa stii ca nu intentionam sa scriu mai rar sau sa fiu scumpa la vedere cand am scris asa, dar uite ca s-a intamplat...
am intrat sa ma uit la rulada ta de curcan de la Thanksgiving, pentru ca i-a venit sorocul. Nu stiu daca o s-o reproduc intact, depinde de cum ma loveste inspiratia. Anyway, plaaace supa domniei voastre :)
Intentionat nu vorbesc de cupcakes, desi poftesc la ele, dar de ieri incerc sa-mi adun pulberea e vointa sa mancanc mai usor, si sper sa ma tina mai mult de 24 de ore:)))

Lola spunea...

e buna rau supa, sa o incerci.
de la 1 ianuarie si eu tot cica mananc mai usor, dar ma duc acum sa postez despre chocolate chip cookies :))

Related Posts with Thumbnails