marți, decembrie 04, 2007

La gara de sarbatori

Grand Central Station este una din garile centrale a orasului si desi imparte onoarea cu Penn(sylvania) Station, singura comparatie intre cele doua poate fi facuta in numarul de calatori pe care ii servesc zilnic. Penn isi rasfira liniile catre Long Island si New Jersey si este ascunsa la subsolul vestitei Madison Square Garden impresionanta cladire originala fiind demolata in 1963. Cativa ani mai tarziu Grand Central a fost in pericol de a fi demolata dar ca prin minune a supravietuit si acum serveste liniile de upstate NY si Connecticut. In ziua de astazi ramane unul din punctele de atractie ale orasului, mai ales dupa restaurarea care a fost terminata in '98 - ocazie cu care inlaturarea fumului (scos de locomotive de-a lungul anilor si depus cu generozitate pe intregul interior) a readus la viata tavanul decorat cu constelatii (pictat gresit dealtfel, in efect oglinda) si aurul zecilor de candelabre masive care o decoreaza. Biroul de informatii detine un ceas al carui 4 fete sunt sculptate din cele mai mari opale in existenta (bineinteles de o valoare inestimabila).

Dar destul cu povestile. Pentru sarbatori, Grand Central in fiecare an transforma un foaier in mini-piata cu diverse produse mai mult sau mai putin gen Fondul Plastic (damn, mai exista Fondul Plastic oare?) dar anul acesta a decis sa treaca pragul in spectacular. Si astfel un spectacol de lumini si sunet are loc la fiecare jumatate de ora pentru aproximativ 5 minute. Oferit in 2 episoade :))
Sper sa va placa macar pe jumatate din cat mi-a placut mie la fata locului. :)



Un comentariu:

Unknown spunea...

Ohh, ce frumos e la voi!! De cate ori te vizitez, ma faci sa imi doresc sa ma mut acolo, numai ca sa ma bucur de toate minunatiile orasului si de papica ta delicioasa :D

Dar las' ca si la noi e mumos, numai ca n-am eu timp sa ma plimb si sa trag poze :(

Pup iu :D

Related Posts with Thumbnails