sâmbătă, februarie 23, 2008

Leapsa pe mancare

Ma las lepsuita de Ice pentru ca m-a socat :P cu indoielile lui. Raspunsul pe scurt, DA, le mananc. Si daca fotografiile mele nu-s suficiente am si martori daca vine vorba, iar sunculitele-mi stau dovezi :D
Pentru faptul ca blogul asta a devenit mai vizionat decat am anticipat si asta in mare parte datorita mancarii, si pentru ca profilul meu e cat se poate de evaziv, o sa dau si raspunsul pe larg.
A, si pentru ca vreau sa dau leapsa mai departe, chiar vreau sa stiu care sunt preferintele culinare ale Inei (hehe, stie ea de ce :)), Just a girl, Zuzu si ale Oanei. Si nu poate sa lipseasca din lista Cristi si Cezar, nu?
Si mai sunt despre care sunt curioasa dar las pe cei numiti sa dea leapsa mai departe.

Dupa aer si apa am nevoie de carne. Sunt carnivora si o masa fara carne ma lasa nesatisfacuta. Am preferinte (porcul, vita, pestele si fructele de mare) dar in general orice carne imi place. Nu as incerca niciodata sobolan, caine sau pisica. In rest, n-am probleme. Si in caz ca va intrebati, insectele nu-s carne deci nu ma tenteaza nici ele.

Locul II pe lista il detin fructele. Orice fel de fruct, zilnic. O zi fara fructe ma intristeaza, fapt pentru care mereu am fructe in casa. Prefer sa se strice in fructiera decat sa stiu ca nu sunt acolo; de fapt, cand nu prea mai am fructe panichez ca la dependenta. Norocul meu ca traiesc intr-un loc unde nu am probleme sa gasesc o varietate decenta tot timpul.

Si ca a venit vorba, unul din motivele pentru care nu imi vine sa parasesc orasul asta este mancarea. Nu cred ca exista o piata mai internationala decat NY-ul - si sunt hotarata sa profit de asta. Iubesc la nebunie mancarea japoneza (nu numai sushi/sashimi, ci cam tot ce ofera), vietnameza si coreeana, franceza, mediteraneana in general (si aici sunt incluse toate tarile de jur imprejurul Mediteranei) si nu ma dau inapoi de la indiana, sud-americana sau ........ (fill in the blanks)

Pe locul III, salate. Sunt fericita cu o halca de carne pe gratar si o salata. Nu-mi trebuie nici paine (btw, la paine sunt foarte mofturoasa - trebuie sa aibe coaja crocanta si miezul aerisit si moale, si nu mananc paine mai veche de o zi) si nimic altceva. Nu ma innebunesc cu muraturile, pasta, sosuri grele.

Imi plac mancarurile simple, unde aromele sunt proaspete si clare.
Contrar impresiei care probabil o lasa blogul asta, nu ma innebunesc cu dulciurile. Imi place sa le fac si le mananc dar e o ocazie mai mult saptamanala. Prefer frisca ciocolatii si dulciurile prea dulci le las altora (de multe ori tai zaharul in retete daca este posibil).

Nu mananc fast-food decat daca sunt absolut nevoita de imprejurari (ce stiti voi cum e in upstate NY intr-o zi de sarbatoare? KFC a fost cea mai rezonabila optiune)

Imi plac oamenii gurmanzi si cei care chiar daca nu sunt gurmanzi, sunt deschisi sa incerce lucruri noi. Mi se ridica tensiunea cand aud "n-am mancat niciodata XYZ, nu-mi place" dar ma linistesc instantaneu cand imi amintesc ca si pentru mine a fost un proces destul de lung pana la momentul asta, si le mai dau o sansa.

14 comentarii:

Carina spunea...

Ce bine arata fructele din poza :D

ina bixade spunea...

vaaai, m-am speriat de capul ala de porc. Tare uritel mai este:) Leapsa ta este cea mai dificila asa ca nu ma pricep s-o rezolv:) Dar azi am facut paste, big deal ptr. mine:) care, stii, si cind prajesc un ou in tigaie mi se pare ca am gatit ditamai mincarea:)

Anonim spunea...

mda.. deci preferinte culinare.. :D.. cu sau fara poza?!.. :O.. hehehe.. ;)

Lola spunea...

Carina, sunt mere padurete si le-am tinut de decor, asa mult mi-au placut. :)

Ina darling, ce e asa de greu in a scrie ce mancaruri iti plac? ei hai :)
Cat despre capul de porc... ce l-as mai fi ros de o ureche si l-as fi muscat de-o falca, asa urat cum este. Bruto ma buono :))

Oana, merge si fara poze :P eu am folosit poze mai vechi asa, ca chestie.

Anonim spunea...

Eu ma las un pic asteptat cu raspunsul, ca sint prins in ceva, dar si cind o sa dau raspunsul....:)).

ina bixade spunea...

Bine, draga, daca insisti:), listez aici unele din preferintele mele culinare. Prin urmare, imi place sa halesc:):
Cartofi prajiti
produse lactate
sea food
pizza
paste
pilaf de urzici:)
salate
gogosari in otet
Nu-mi place carnea de porc si vaca, prefer puiul si curcanul. Nu suport mincarurile in sosuri grase, ci clar, prefer the light food.
Lista e saracacioasa ptr.ca eu nu sint mincacioasa-gurmanda.Tu, probabil, te amuzi, dar pe undeva pe buna dreptate:) Eu, nu numai ca nu le am cu gatitul, dar uneori, mi-e lene sa si maninc sau...uit sa maninc:) Daca leapsa ta ar fi fost pe dulciuri, cu siguranta lista mea ar fi fost mai lunga:) Recunosc, subiectul gatit si mincare, este unul din cele care ma plictisesc:), dar ma simt onorata ca m-ai invitat la leapsa ta, ptr. ca esti gospodina mea preferata:).hai te pup. Ina negospodina:)

Lola spunea...

Inutza, vezi ca ai ce spune despre un subiect care te plictiseste? LOL insa ideea cu leapsa era sa scrii in blogul tau si eventual sa o dai mai departe. You no good sport :P

Subiectul nu are nici o legatura cu cat de gospodina esti, si dulciurile, fiind mancare, erau incluse in subiect deci puteai sa dezvolti.
Dar multumesc pentru ca totusi ai raspuns, stiam eu ca ma iubesti :P :D

Mikidos spunea...

hiihihih:) ce frumoasa leapsa! Acuma scriu!

Anonim spunea...

Ai vazut "No Reservation"(Romania/Transilvania) asta seara? As fi curios sa aflu cum s-a simtit...Eu am fost dezamagit rau...

Cristi.S

Lola spunea...

Nu am vazut, cum ziceam - nu am cablu. Astept sa apara pe itunes sa-l cumpar.
Nu vrei sa spui ce te-a dezamagit? ca mor aici de curiozitate :))

Zuzu spunea...

Misiune indeplinita :-)
Scuze de intarziere :-))

Anonim spunea...

Miam-miam,mi s-a facut foame in fata listelor respective cu preferinte culinare...Poate pentru ca sunt o gurmanda adevarata,mda..Eugenia.

ice4you® spunea...

Deci am zis eu ca blog-ul asta al tau imi face numai rau ? :D

Deci e clar ... esti o zana a gurmanzilor :D

Lola spunea...

Zana! LOL
Imi place titlul, merci :)

Related Posts with Thumbnails