sâmbătă, februarie 09, 2008

Pasta Pugliese

Inca o reteta foarte usor de facut si superlativ de buna. Puglia este o regiune din Italia unde se gateste intr-un fel foarte simplu si ca urmare calitatea ingredientelor este esentiala. Dau cantitatile pentru 2 portii.

2 cani de pasta orecchiette
250-300 gr. de rosii mici (cireasa)taiate jumatati
o legatura de rucola (arugula) (aproximez cam 200-250 de gr.)
4 catei de usturoi (sau dupa gust) zdrobit cu latura unui cutit
ulei de masline de foarte buna calitate

Intr-o oala mare se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. De mentionat ca orecchiettele nu se umfla la fiert ca alte paste, deci calculati in consecinta.

Intr-o tigaie mare sau o cratita se incinge uleiul (cam 2 linguri), se pune usturoiul pentru un minut, doar pana incepe sa-si imprastie aroma. Se adauga rosiile si se lasa la foc mediu-mic pentru aprox. 10 min, scuturand tigaia din cand in cand. Nu trebuie sa se faca sos, doar sa se inmoaie si sa-si lase sucul.

Cand pastele sunt gata se pune in apa lor rucola si se amesteca doar cateva secunde. Se strecoara pasta si rucola (sau se scot din oala cu o spumiera) si se transfera in tigaia cu rosiile. Se mai adauga o lingura-doua de ulei, sare si piper, si se amesteca pe foc pana intr-un minut. Se serveste cu branza tare data prin razatoare (daca nu exista Canestrato - branza specifica Pugliei, merge si Parmesan).

2 comentarii:

Anonim spunea...

o intrebare de nestiutor ...ce este rucola (arugula) si pe unde pot gasi de cumparat/cules ?

Lola spunea...

asa arata si cateva cuvinte despre, aici

banuiesc ca esti in romania - stiu ca se gaseste, intreaba taranii la piata de rucola.
sau mai simplu, foloseste reteta cu spanac tanar, e bun si ala desi e alta verdeata.

Related Posts with Thumbnails