Sper ca ati petrecut cu totii un Craciun placut si ca mosul a fost darnic cu voi. La mine, ca de obicei, n-a ajuns inca pentru ca stie ca nu imi nimereste gusturile mai niciodata asa ca ma lasa in voia mea sa ma surprind singura. Asa patesti cand esti prea pretentios. :))
Dar sa zic ce am avut pe masa, ca stiu ca sunteti curiosi. Piftie facuta de romanii-sarbi din cartier, usturoiata cum trebuie, perfecta.
Salata de boeuf de rigoare, de care sunt mandra nu numai de cum e decorata (pe fuga dar imi place ce-a iesit :)) ci pentru ca, pentru prima oara, mi-a iesit maioneza (facuta cu robotul de bucatarie). E unul din secretele mele - nu imi iese maioneza, oricat stiu teoretic absolut tot ce se poate stie despre cum se face maioneza. Nah ca acuma stiti si pe-asta si nu mai conteaza pentru ca acum pot sa fac maioneza.
Sarmalele au iesit foarte bune, ca de obicei, doar ca varza e un pic cam prea sarata pentru gustul meu - vina mea, am pus-o la desarat doar cateva ore, ar fi trebuit cu o zi inainte. Dar eu sunt mai sensibila la sare, asa ca probabil ca e doar problema mea.
Si am repetat cheesecake-ul de capsuni de la Paste, la cerere. Noutatea este ca pentru prima data m-am jucat cu martipan si am facut floarea de pointsettia de care sunt foarte incantata. O sa ma mai joc cu martipanul si altadata.
Vinuri, un Petit Chablis de Jean Marc Brocard si un Beaujolais Pierre Chermette, ambele 2006. Imi era dor de un vin alb si Petit Chablis a mers foarte bine, iar Beaujolais-ul e un vin de masa perfect. Nu ca le-am ales ca mari cunoscatori, tocmai aia e - ca merg pe descrierea celor de la magazin si le nimeresc cam bine. :)
Hai sa traim! Sa fiti iubiti. :)
pe drum
Acum 5 zile
8 comentarii:
Esti cea mai priceputa gospodina!!! Si creativa-artistica pe deasupra. Eu nici sa desenez omu' de zapada nu ma pricep, daramite sa-l pun pe salata:)te pup si pofta buna!!!
Pisoi, sarbatorile au trecut iar eu n-am ajuns sa-ti scriu urarile mele, dar sunt sigura ca ai simtit ceva-ceva de Craciun cand m-am gandit la tine!
decoratia de pe cheesecake e de vis...! iar piftia aia... ce pofta mi-ai facut, cum de nu m-am gandit sa-mi fac si eu??
Multi pupici,
F
si reteta de la cheesecake-ul de la Pasti care e? :-))
ca eu am cautat-o, dar ori nu e, ori mi-a scapat si arata foarte apetisant!!!(desigur, eu nu ma amestec la flori de martipan, alea mai peste vreo 10 ani asa :))) caci acum sunt in stadiu in care ma bucur daca imi iese decent produsul de baza).
Inuzza, mercic de aprecieri :) si m-ai facut sa rad cu desenatul :))
Felinus, sa stii ca m-am gandit la tine cam des :P
Si stii ca poti sa faci piftie si pentru Revelion, nu? :D
Zuzulica, uite aici reteta de cheesecake de capsuni (in engleza, sper ca nu e problema)dar pentru incepatori recomand mai curand pe cea cu caramel si alune de padure - e mult mai usoara si e foarte-foarte delicioasa. Daca nu gasesti caramel incalzeste un pic niste nutella (eventual dilueaza cu putin lapte - dar putin, atat cat sa poata fi turnata - daca n-ai smantana de frisca) si o sa iasa f. bun si asa.
Sa-mi zici daca faci si ce ti-a iesit si cum ti-a placut.
Mai nu stiu cum naiba se face ca pe blog-ul tau toate arata mai bine si de fiecare data cand intru aici mi-se umple gura de apa :D Chiar daca nu comentez des, te citesc des si mai ales salivez des ... este unul dintre blogurile unde cand intru simt ca ma ia foamea :D
Si sa nu uit ... La Multi Ani ... as fi scris in engleza, da parca nu suna la fel :D
La Multi Ani, ice! si eu te citesc pe tine zilnic (te am in reader) dar sunt extrem de puturoasa la comentat. Mi-am propus anul asta sa incerc sa comentez mai mult sa vad ce-o fi :))
Multumesc de complimente, nu ca nu arata bine si in realitate mancarurile, dar si camera foto are de-a face. Daca te uiti pe la inceputul blogului o sa observi ca nu erau asa reusite pozele. Nu-i crede pe cei ce zic ca nu conteaza ce camera ai atata timp cat stii sa faci poze ;) conteaza al naibii.
Ptr ca o camera sa isi arate adevarata valoare si cel care apasa pe shooter trebuie sa stie cand si cum sa apese, iar o camera defineste aceasta stiinta ;) Asta iti spune un pasionat de fotografie ... Oricum ... fotografiile tale pe langa ca sunt reusite si sunt si foarte apetisante :)
O maioneza care nu mi s-a taiat niciodata, dar facuta numai cu MIXER VERTICAL CU CUTIT si..: intr-un vas inalt se pune un ou(intreg) crud, sare, zeama de lamiie,1/2 lingurita mustar si mixam putin apoi turnam incet uleiul, ridicand si scufundand mixerul pina la consistenta dorita(suporta cam 200ml ulei) sau mai mult dupa ce adaugam putina apa cu lamiie sau putin iaurt. Mi-a fost data de cineva care avea colesterol mare si nu avea voie ...oua...Pofta buna tuturor..Marina
Trimiteți un comentariu