joi, februarie 26, 2009

Mic ghid de calatorie - partea IV

Day 3

Azi iti dau un traseu mai usor in caz ca ieri nu te-au tinut picioarele (am eu asa, o banuiala) si nu ai reusit sa vezi West Village. Daca e asa, incepi de-acolo. Apoi coboara pe 6th Ave. pana la Spring St. si fa stanga pana la Broadway.

Daca insa ai terminat ziua eroic, incepe pe cea de azi in SoHo - despre care am scris cate ceva aici. Mergi pe Broadway de la Houston* (si mai zic odata, aici se pronunta "hauston" si nu "hiuston") in nord, pe Prince si Spring St. de-o parte (pana la Lafayette) si alta a lui (pana la West Broadway - da, exista si un W. Broadway, am zis ca NY-ul e facut special sa nedumereasca turistii :D - l-ai traversat daca ai venit de la 6th Ave.). N-ar trebui sa dureze mai mult de o ora, o ora jumatate - asta daca nu te opresti pentru mic dejun sau pranz, sau daca rezisti sa nu intri in magazine si galerii de arta. Aici este si Uniqlo, magazinul unde il poti vizita pe wakamaru.

Mergand in jos (sud) pe Broadway, in 5 minute te gasesti pe Canal St., artera principala din Chinatown. Chiar inainte de Canal vei vedea pe partea dreapta Pearl River Mart - intra un pic, e un magazin fantastic. Dupa, fa o stanga pe Canal St. si I dare you sa nu te opresti sa casti gura ici si colo. Desi multe din magazine au fost inchise de catre Politie in ultimele luni (vindeau falsuri atat de bune), multe au ramas. Acestea vand copii :D e mare diferenta, cica.

[Mai mult ca sigur ca vei fi intrebat cel putin odata (sau vei auzi "strigarea") daca vrei Prada, Gucci, Chanel etc. Daca esti aventuros si vei urma persoana, vei fi condus cateva magazine sau chiar strazi mai incolo, unde in depozitul vreunui magazin iti vor arata marfa falsa la preturi adevarate. Faci asta pe raspunderea ta, eu nu iti recomand - mai mult din punct de vedere etic, nu ca mi-ar fi teama pentru teshchereaua ta. Geanta aia pe care o sa dai $100-150 este falsa si tu stii asta, chit ca e doar 10% din pretul marfii adevarate. Treaba ta, zic. Si-atat, sa nu zici ca n-ai stiut.]

Dupa cateva strazi vei vedea, la Mulberry St. pe stanga, semnul de Little Italy. Daca tot esti binevenit, fa o stanga si plimba-te cele 2 blocks care au mai ramas din candva un falnic cartier, acum pe cale de disparitie. Mai tarziu, daca decizi sa iei masa in Chinatown, revino aici pentru desert si un espresso meserias. (Cu tarie iti recomand sa nu mananci in Little Italy, din pacate mancarea este in cel mai bun caz mediocra. NU este locul pentru mancare italiana, din pacate, exista optiuni mult mai interesante in oras. Cofetariile le recomand insa. Iar daca insisti sa nu mananci chinezeste, vietnamez, Hong-Kongonez, o sa-ti dau optiunea de carne si cartofi prajiti. Putintica rabdare. ;)

Peste drum de Canal St. se intinde Chinatown - Canal St. a fost doar periferia, doar o parere a ceea ce inseamna orasul chinez. Exploreaza. Ia-o pe stradute si intra in magazinele care te atrag - daca te atrag. Pentru mine e ca o excursie intr-alta tara, ador C-town. Ia-ti de-aici tricouri cu I *heart* NY daca asa simti (sunt cele mai bune preturi si cea mai mare varietate).

Now. Go for dinner and that espresso.

*Fapt probabil nefolositor - Houston St. aici este impartit in W si E de catre Broadway, caci 5th Ave. s-a terminat (incepe de fapt - si merge nord) la Washington Sq. Park.

Partea a V-a

3 comentarii:

Anonim spunea...

Lola daca ai sa continui in ritmul asta;) schimb costele in aprilie;))...mmmmm ramin tot pe toamna -iarna ca am deja totul aranjat in aprilie...dar daca aparea postarea cu 2 saptamini mai devreme...schimbam destinatia;) Citesc pe nerasuflate ;)) Asteptam mai departe;)

Anonim spunea...

Papa, unde e papa?

Lola spunea...

Andrea, uite ce se intampla daca am tot amanat :( Dar nu-i nimic, si in toamna-iarna e bine pana la urma

Cristi, sa nu fii dezamagit - mai tot ce o sa recomand cred ca se afla in blogul asta. Nu tot, si probabil ca o sa scriu si ceva sfaturi generale, dar oricum... Multe noutati nu o sa am, doar o sa le organizez pe zone, conform plimbarilor.
Sa vedem ce iese.
Probabil in week-end ajung si-acolo. ;)

Related Posts with Thumbnails